EKSPERT SELGITAB Miks kohvrid reisides tihti kaduma lähevad?

Mona Lii Konnapere
, reporter-toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Kadunud pagas võib muuta puhkuse õudusunenäoks ja kahjuks puudutab see probleem igal aastal paljusid turiste. Reisiekspert ja reisiprobleemidega tegeleva ettevõtte AirAdvisori asutaja Anton Radchenko jagas kõige levinumaid põhjuseid, miks pagas tihti kaduma läheb.

Radchenko selgitas, et kui pagas kaotsi läheb, peaksid turistid esitama kahjunõude koti kaotanud lennufirmale. Samuti soovitab ta säilitada kõik pagasis olnud esemete asenduseks ostetud asjade kviitungid, kuna lennufirma võib pakkuda hüvitist. Aga miks kohvrid ja kotid ikkagi kaduma lähevad?

Vale märgistamine

Ekspert ütles, et mõnikord on pagasisildid määrdunud, rebenenud või täielikult kaotsi läinud. Kui kohvril pole selget ja õiget silti, võib see väga lihtsalt sattuda valesse sihtkohta, kirjutab Express.

Tema sõnul on etiketil olev vöötkood eriti oluline, kuna see jälgib pagasit kogu teekonna jooksul. Turistid saavad osta isikliku pagasisildi, mida oma kotile panna. Samuti on hea mõte omada äratuntavat või värvilist kohvrit või kotti, et see ei läheks teiste reisijate pagasiga segamini.

Põhjalik turvakontroll

Radchenko jagas, et kui kott on turvakontrolli käigus eraldi ära märgitud, võidakse see üksikasjalikuks kontrolliks kõrvale tõmmata. See võib pagasi liikumist lennukisse edasi lükata ja mõnel juhul ei pruugi see õigele lennule jõuda.

Kiired ümberistumised

Mees lisas, et üheks põhjuseks võivad olla ka tihedalt ajastatud ümberistumised. Kui kahe lennu vaheline aeg on liiga lühike, ei pruugi pagasiga tegelevad lennujaama töötajad kogu pagasit õigel ajal õigesse lennukisse viia. Inimesed, kes reisivad kiirete ümberistumisega lendudel, peaksid käsipagasis kaasas kandma mõningaid hädavajalikke asju, näiteks aluspesu.

Lennujaama vead

Olenemata sellest, kas tegemist on inimliku vea või tehnilise rikkega, võivad kotid ettenähtud lennukist maha jääda, kui lennujaamas tekib segadus. Reisijad saavad probleemi vältida, lennates ainult käsipagasiga, kuigi ka sellega kaasnevad omad probleemid. Turistid peavad järgima pagasi suuruse ja kaalu piiranguid ning olema valmis selleks, et liiga raske koti puhul peavad nad selle siiski pagasikontrollis ära andma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles