REISIBLOGIJA JAGAB Ootamatu sihtkoht, kus saab viis päeva reisida vaid 150 euro eest

Mona Lii Konnapere
, reporter-toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv
Pilt on illustreeriv Foto: Shutterstock

Mees, kes jagab internetis oma reisivideoid, võttis ette reisi ühte maailma kõige odavamasse riiki, kus ta kulutas viie päeva jooksul meelelahutuse, ööbimise ja toidu peale vaid veidi üle 150 euro.

Texasest pärit suunamudija Drew Binsky on alates 2012. aastast käinud reisil igas maailma riigis, kuid kõige rohkem kiidab ta Usbekistani. Ta ütles, et riik on täis ajalugu ning on uskumatult rahulik ja ilus. Mees märkis ka, et see on üks odavamaid kohti, kus ta on kunagi peatunud, kirjutab LADBible.

Drew ja tema naine viibisid Samarkandis ja Buhhaara linnas viis päeva ning ta kirjutas oma video juurde, et Usbekistan on nii seest kui ka väljast maagiline koht, kus on mõned maailma kõige vapustavamad iidsed imed ja armsad maalähedased inimesed, kes panevad turistid naeratama.

Ta tunnistas, et kui inimesed kuulevad riigist, mille lõpus on -stan, mõtlevad nad tavaliselt, et tegu on väga ohtliku riigiga. Mehe sõnul on aga Usbekistan täiesti vastupidine.

Videoblogija sõnas, et kokku maksid tema söök, jook ja majutus vaid 150 eurot. Selle hulgas oli hotell kõigest 31 euro eest ning iga eine maksis umbes kolme euro kanti. Üllatavalt madalaid hindu avastasid nad veelgi, näiteks maksis mahl umbes 30 senti ning Drew' naine ostis endale siidist kleidi vaid 13 euro eest.

Kuigi turistid arvavad, et Usbekistan kuulub ohtlike riikide hulka, pole reisijatele jagatavad hoiatused väga hirmutavad. Mõned kuriteod, nagu taskuvargused ja muud pettused, on suhteliselt tavalised, kuid tunnistatakse, et vägivaldsed kuriteod välisriikide kodanike vastu on siiski haruldased.

Turistidel soovitatakse olla ettevaatlik igal pool ja hoolitseda oma isikliku turvalisuse kaitsmise eest ükskõik millist riiki külastades. Siiski soovitatakse vältida – välja arvatud hädavajalikku – reisimist teatud piirkondadesse, näiteks Afganistani ja Kõrgõzstani piiri lähedale, samuti Usbekistani ja Tadžikistani piirile ning Fergana orgu. Siiski on võimalik reisida Usbekistani suurematesse linnadesse, näiteks Samarkandi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles