EUROOPA KUUMALAINE Kuhu peaks reisimist vältima?

Mona Lii Konnapere
, reporter-toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Turistid, kes on plaaninud sel suvel reisida Vahemere äärde, peaksid olema ettevaatlikud, sest Euroopat on haaranud ekstreemne kuumalaine, mille tõttu ulatub maapinna temperatuur näiteks Hispaanias üle 60 kraadi.

Vahemere piirkonna kohale jõudnud kõrgrõhualal ei paista olevat vähenemise märke. Surmav Charoni kuumalaine (sellise nimega kutsuvad seda Itaalia meteoroloogid) muudab nii Lõuna-Prantsusmaa, Hispaania, Itaalia, Horvaatia, Kreeka ja Türgi kui ka Vahemere piirkonna väiksemate riikide õhutemperatuurid uskumatult kuumaks.

Kuna ilmaennustajad ennustavad, et kuumalaine võib kesta kuni kaks nädalat, kasvab mure terviseriskide pärast. The Independent kirjutas sel nädalal, et arvatakse, et eelmisel suvel suri kuumuse tõttu 61 000 eurooplast.

Kus on Euroopa kuumimad paigad?

18. juulil peeti Hispaania lemmiksaare Mallorca õhutemperatuuri turistidele ekstreemselt riskantseks. Hispaania riiklik meteoroloogiaamet Aemet teatas, et Llubis, Baleaari saare keskusest põhja pool, tõusis temperatuur 44,8 kraadini, kirjutab The Independent

Teistes Hispaania mandri puhkusekohtades, sealhulgas Alicantes ja Malagas, anti täna ekstreemse õhutemperatuuri hoiatus, sest ennustatakse 42 kraadi sooja. Turistidel soovitatakse hoida ennast kursis Kreeka ja Hispaania ametivõimude viimaste hoiatuste ja soovitustega, et vältida ebameeldivaid olukordi.

Itaalia tervishoiuministeerium andis teisipäeval punase ilmahoiatuse riigi 27 linnast 20-le. Täna peaks linnade arv tõusma 23ni. Eile ulatus temperatuur Sardiinias 44 kraadini, Roomas aga üle 40 kraadi.

Küprose meteoroloogiaosakond ütleb, et maksimaalne temperatuur tõuseb sisemaa kohal eeldatavalt umbes 41 kraadini. Samal ajal lõpetavad alates neljapäevast Ateena Akropolise ja teiste Kreeka iidsete paikade töötajad töötegemise neljaks tunniks päevas, et protestida kuumalaine ajal välja kujunenud ebainimlike töötingimuste vastu.

Ka Vahemerest eemal olevad merepiirita riigid Ungari ja Serbia on andnud välja tõsise kuumahoiatuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles