LAHENDUS Enam te autoroolis unega võitlema ei pea

Joonas-Hendrik Mägi
, suvereporter
Copy
Foto: Shutterstock

Suvisel perioodil läbitakse autodega tihti pikki vahemaid: minnakse teisele poole Eestit puhkama, võetakse ette ekskursioon välisriikidesse või sõidetakse lihtsalt mõnelt koosviibimiselt öistel tundidel koju. Sellised ettevõtmised on küll toredad, kuid ainult puhanud peaga. Uni ja uimasus muudavad sõitmise väga ohtlikuks. 

Laialt levinud on energiajookide- ja kohvi joomine. Tõepoolest võib mõneks ajaks neist abi olla, kuid pikas perspektiivis mõjub see esiteks teie tervisele halvasti ning teiseks pole üldse kindel, kas neist ka päriselt kasu on. Täita tuleb hoopis punkte, mille puhul võite olla kindlad, et suudate sõita pika vahemaa erksalt ning turvaliselt.

Maga eelneval õhtul vähemalt seitse tundi

Nagu me kõik teame on uni kõige alus. Võite kindel olla, et kvaliteetne ööuni taastab jõuvarud selliselt, et pikemal autosõidul tunnete te ennast energiliselt. Silmas tuleb pidada, et eelnevalt poleks tekkinud unevõlga. Sellisel juhul ei pruugi kasu olla ka seitsmest kvaliteetsest unetunnist. 

Kuulake raadiot

Jutu ja muusika kuulamine paneb aju pingutama ja keskenduma erinevatele mõtetele, mis ei lase uinuda. Vaikuses maantee vaatamine mõjub rahustavalt, mille tõttu on uni lihtne tulema. 

Tehke pisike uinak

Kui tunnete, et olete tõepoolest kriitiliselt uniseks muutunud, oleks mõistlik parkida auto kindlalt ära ning teha mõnekümne minutiline uinak. Tihti on sellest palju kasu. Tähtis on autoroolis unega mitte võidelda. Nii nagu voodis ei suuda te hoomata uinumishetke, ei suuda te seda ka autoroolis. Voodis magate te turvaliselt hommikuni, kuid rooli taga võib lõppeda kõik väga traagiliselt. 

Allikas: THE ROAD TRIP EXPERT

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles