EKSPERT HOIATAB Jäta reisile minnes sõrmused koju

Mona Lii Konnapere
, reporter-toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv
Pilt on illustreeriv Foto: Shutterstock

Ekspert soovitab reisile minnes sõrmuste kandmisest loobuda või need hoopiski koju jätta. Tema sõnul võib turiste ohustada üsna tavaline kuuma ilmaga seotud probleem.

Puhkusele ehete kaasavõtmine on alati riskantne, sest on suur võimalus, et kallid ehted kaovad ära või satuvad varaste kätte. Selleks et seda vältida, pakivad paljud reisijad ehete asemel kaasa hoopis põnevamad riideesemed, kirjutab Express

Neile, kes siiski soovivad ehteid, ja peamiselt just sõrmuseid reisil kanda, paneb ehteekspert Ben Roberts südamele, et nad peaksid olema väga ettevaatlikud. Turistid, kes lähevad puhkusele mõnele soojale maale, unustavad tihti ära, kuidas tugev kuumus inimese kehale mõjub.

Roberts selgitas, et inimese sõrmed kipuvad kuuma ilmaga paisuma ja seetõttu on sõrmuste kandmine väga ebamugav ning võib ka verevarustusele halvasti mõjuda. Mees soovitas vahetada sõrmused muude ehete, näiteks käevõrude või käepaelte vastu.

Ta lisas, et reisil ehetest loobumine võib kasuks tulla ka lennujaama turvakontrollis, kus enamasti palutakse väravatest läbi minnes ehted eemaldada. Kui on aga soovi mõnda ilusat ehet kanda, soovitas Roberts eelistada selliseid aksessuaare, mida on lihtne keha küljest ära võtta, sest see muudab turvaväravate läbimise mugavamaks ja vähendab reisistressi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles