UUED LAHENDUSED Jaapanisse reisides ei pea enam ühtegi riideeset kaasa võtma

Mona Lii Konnapere
, reporter-toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Jaapanisse lendavatele reisijatele antakse uudne võimalus reisida väga kerge pagasiga, sest katsetamisel on uus teenus, mis lubab riiki saabujatel lennujaamast riideid rentida.

Japan Airlinesiga reisivad turistid saavad 5. juulil alguse saanud uue teenuse Any Wear, Anywhere raames kohvri registreerimise vahele jätta ja laenata suuruse, hooaja ja värvi alusel erinevaid rõivaid, kirjutab Independent.

Riideid saab broneerida kuu aega ette ja laenutada kaheks nädalaks. Lennufirma sõnul on laenutusele antavad rõivad pärit kaubamärkide üleliigsetest varudest ja kasutatud esemetest. Kõik riided toimetatakse külastaja majutusasutusse enne tema saabumist ja kogutakse taas kokku turisti puhkuse lõpus.

Algatus on koostöös Jaapani kaubandusettevõttega Sumitomo, kes kogub teenuse katseaja jooksul ka andmeid selle kohta, kas lennukisse viidava pagasi kogukaal väheneb. Lennufirma sõnas, et kuna üha rohkem inimesi on hakanud pärast koroonapandeemiat taas lennukitega lendama, seega soovivad nad ettevõttena olla jätkusuutlikud ja anda enda panus säästliku turismi arendamisse.

Ettevõte lisas, et reisijad soovivad üha enam teha jätkusuutlikumaid valikuid oma reisisihtkohtade, majutuse ja transpordi suhtes, kuid neil napib endiselt piisavalt valikuvõimalusi. Näiteks meeldib enamikule reisijatest restoranides söömine ja sihtkoha hotellides ööbimine, kuid üldjuhul võtavad nad oma riided kodust kaasa.

Veebisaidi Any Wear, Anywhere andmetel võib kümme kilogrammi vähem kaaluva pagasiga lendamine kaasa tuua süsinikdioksiidi heitkoguste vähenemise 7,5 kilogrammi võrra. Sama koguse heitgaase eraldab näiteks föön, mida on kasutatud iga päev umbes 10 minutit, 78 päeva järjest.

Riiete laenutuse hinnad varieeruvad olenevalt broneeritud riiete arvust ja stiilist, kuid praegu maksab meeste vabaajarõivaste valik (kaks paari lühikesi pükse ja kolm T-särki) umbes 25 eurot. Naised, kes otsivad kevad-sügist riietekomplekti, peavad kolmest kuni neljast topist ja kahest püksipaarist koosneva komplekti eest maksma umbes 32 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles