OHTLIK OBJEKT Naine jäi lennujaamas lennukile liikudes jalast ilma

Postimees Reis
, reis.postimees.ee
Copy
Foto: Shutterstock

Taist pärit naine oli teel lennukile ning mõtles mööda pikki koridore kõndides, et võiks veidi enda jalavaeva vähendada. Naine astus tasapinnalisele eskalaatorile ja sammus edasi, et kiiremini lennukile jõuda, kuid paraku koperdas ta kogemata enda kohvri otsa – ja edasine oli katastroof.

57-aastane naine oli teel Bangkoki Don Mueangi lennujaama värava poole, kui ta oma roosa kohvri otsa komistas. Kukkumise järel sõitis tailanna istukil eskalaatori lõppu ning tema jalg jäi eskalaatori ääre alla kinni. Naist ümbritsevad reisijad vajutasid korduvalt hädaabilülitit, kuni kohale saabusid lennujaama töötajad.

Tailanna roosa kohver oli vahepeal eskalaatori vahel lagunema hakanud: sellel puudusid kaks ratast ja osa kohvrit oli katki. Meditsiinitöötajad hindasid kohale jõudes olukorda ning olid sunnitud tõdema, et peavad naise vasaku jala põlve kohalt amputeerima. Naine küsis veel teisest haiglast täiendavat arvamust, kuna soovis kindel olla, et see on ainus võimalus.

Lennujaama juhtkond on tellinud õnnetuse põhjuse väljaselgitamiseks uurimise ning eskalaator on praeguse seisuga suletud. Lennujaama pressiesindaja sõnul on lennujaama juht ja juhtkond kannatanut haiglas külastanud ning valmis tasuma täies mahus kõik ravikulud ja hüvitised. Õnnetuse põhjustanud eskalaatori on valmistanud Jaapani ettevõte Hitachi ja see paigaldati 1996. aastal. Lennujaama juhtkond lubas, et aastaks 2025 vahetatakse eskalaator uuema mudeli vastu välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles