OOTAMATU NIPP Kuidas tühi krõpsupakk võib aidata hotellis vargaid vältida

Mona Lii Konnapere
, reporter-toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Paljud puhkajad jätavad tihti oma kõige väärtuslikumad esemed hotellituppa, et vargad neile lihtsasti ligi ei pääseks. Reisiekspertide sõnul peaksid turistid aga oma kalleid asju nutikamalt hoidma.

Eksperdid selgitasid, et enamik inimesi arvab, et raha ja ehete sahtlisse jätmine on ohutu, kuid tegelikult on see enamasti esimene koht, mida vargad tuppa sisenedes kontrollivad. Selle asemel peaksid hotellikülastajad valima oma asjade hoidmiseks ebatavalisi kohti, näiteks peitma oma väärisasju juukseharja käepideme sisse, kirjutab Express

Lennupileteid müüva ettevõtte Skyscanner eksperdid soovitavad peita oma esemeid tühjadesse pudelitesse, näiteks tühja päevituskreemi tuubi või huulepalsami pudeli sisse. Nad selgitasid, et varguste vältimiseks tuleks teha ennast niivõrd silmapaistmatuks kui võimalik. See tähendab, et avalikult ei tohiks näidata suurt kogust sularaha või kalleid ehteid.

Stjuardess Miguel Muñoz nõustus ekspertidega ja ütles, et tualett-tarvete pudelite kasutamine väärtuslike asjade peitmiseks on üks parimaid võimalusi. Mees selgitas, et ta kasutab väärisesemete peitmiseks alati ruumis olevaid märkamatuks jäävaid asju, nagu näiteks tühja krõpsukotti või fooliumi. Lisaks ütles ta, et lastega reisivad pered saavad kasutada mähkmeid, et sinna oma asju hoiule panna, sest vargad neid tavaliselt ei uuri.

Siiski hoiatatakse, et oma asju ei tohiks prügi hulka peita siis, kui on teada, et koristajad tulevad tuba puhastama. Selle asemel võivad puhkajad panna oma asjad riiete salataskutesse või paigutada raha mõne raamatu vahele.

Ekspertide sõnul on riidekapp, voodialune ja külmkapp ühed halvimad kohad asjade hoidmiseks. Samuti tuleks vältida väärisesemete peitmist kohvrisse, madratsi alla või pesukorvi. Reisigurud soovitavad reisijatel ka kindlasti toas olevat seifi vältida, kuna tõenäoliselt otsivad vargad selle läbi või võtavad selle endaga kaasa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles