Kuhu minna? Vaata, mis üritused toimuvad lisaks laulu- ja tantsupeole sel nädalavahetusel

Christin Krass
, Suvereporter
Copy
Tartu. Eesti.24JUL22-Pildil Romaška mustlastantsutrupp mustlastantse esitamas Autovabaduse Puiesteel.
Tartu. Eesti.24JUL22-Pildil Romaška mustlastantsutrupp mustlastantse esitamas Autovabaduse Puiesteel. Foto: Ragnar Peets/Tartu PM/Scanpix

Mis sel nädalavahetusel üle Eesti toimub? Laulu- ja tantsupeo kohta teame kõik, aga lahedaid üritusi toimub tegelikult mitmel pool Eestis. Vaata nimekiri piirkondade kaupa üle ja leia endale sobiv.

Tallinn

Ilmselt ei vaja see tutvustust, et sel nädalavahetusel toimub XIII Noorte laulu- ja tantsupidu, mis sel korral kannab nime «Püha on maa». Selle raames kerkib Harju tänava haljasalale UNESCO muusikalinna lava koos seda ümbritseva keskkonnaga, mis kujuneb laulu- ja tantsupeol osalejatele omamoodi vanalinnas kokkusaamise paigaks.

Lennusadamas toimub mereväe päev. Niguliste muuseumisse võiks minna vaatama näitust «Michel Sittow Põhjas? Altariretaablid kahekõnes», Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumis on väljas näitus «Uneversum. Unede torn» ning KUMUs ootab vaatajaid väljapanek «Läbi su silmaterade musta kuru».

Tartumaa

Tartus avatakse sel nädalavahetusel Autovabaduse puiestee ja toimub Emajõe festival. Tartu loodusmaja selleaastane suvenäitus kannab nime «Kapist välja – riided ihu ja ilma vahel» ja see räägib erinevate materjalide päritolust, ajaloost, omadustest, kasutusvõimalustest, tootmisest ja arendamise tehnoloogiatest, samuti nende keskkonnamõjust.

Reede õhtul saab aga Vanemuises kuulata rahvusvahelise muusikafestivali galakontserti «Klassika kütkes».

Tartu. Eesti.23JUL22-Pildil Gerli Padari ja ansambli Horoskoop kontsert Autovabaduse puiesteel
Tartu. Eesti.23JUL22-Pildil Gerli Padari ja ansambli Horoskoop kontsert Autovabaduse puiesteel Foto: Ragnar Peets/Tartu PM/Scanpix

Pärnumaa

Pärnu muutub sel nädalal keskajahõnguliseks – hansapäevadel ootab külastajaid rikkalik kontserdiprogramm, kolmel päeval, viiel laval trubaduurid meilt ja mujalt, keskaja kombed ja tavad, linnud ja loomad, rüütli-, ammu- ja vibuturniirid, keskaja turg, käsitöömeistrite laat, lasteküla ja atraktsioonid, erinevad õpitoad nii lastele kui täiskasvanutele.

Kablis toimub päikeseloojangu festival ning Häädemeestel sündmustesari «Häädemeeste hää», mille kavast leiate lisaks Eesti parimate muusikute kontsertidele kaunites paikades ja õuedel veel õdusaid õhtusööke, põnevaid ekskursioone, matku jpm.

Lõuna-Eesti

Lõuna-Eesti suurim üritus on sel korral ilmselt Otepääl toimuv festival Retrobest, mis on mõeldud kõigile, kes armastavad eelmiste kümnendite muusikat ja meeleolu. Valgamaal toimub Rebasemõisa festival, mis toob kokku muusika- ja loodusesõbrad.

Raplamaa

Reedel saab alguse pea kaks nädalat kestev kirikumuusika festival – esinevad hinnatud orkestrid, koorid, lauljaid jt virtuoosid nii Eestist kui välisriikidest, kes annavad kokku rohkem kui 10 kontserti. Vana-Vigalas toimub aga Hard Rock Laager, mida ükski raskemuusika austaja vahele jätta ei tohiks.

Viljandimaa

Laupäeval saab osa üritusest nimega MaailmaMuusika õhtu, Gilly Jones ja The Evocations- DJ Rhino.

Ida-Virumaa

Neljapäeval algab Suvemuusika festival «7 linna muusika», mis kulgeb mõnusalt läbi erinevate žanrite, svingist rokini ja vanamuusikast bluusini ning haarab kaasa kogu maakonna.

Saared

Esiteks toimub Saaremaal toimub pojengifestival, teiseks saab minna Mustjala muusikafestivalile ja kolmas suurem üritus on Kihelkonna kirikumuusikapäevad.

Järvamaa

Järvamaal ootab huvilisi antiigilaat «Kila-kola», kus on väljas kõik Eesti tuntumad antiigikaupmehed ning külalised Lätist ja Soomest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles