PUHKA MURETULT Need on maailma kõige turvalisemad riigid

Mona Lii Konnapere
, reporter-toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Paljude turistide jaoks on oluline, et nad tunneksid ennast reisides turvaliselt ning saaksid olla kindlad, et ka reisi sihtkoht oleks võimalikult ohutu. Ettevaatlike reisijate heameeleks on avaldatud edetabel maailma kõige turvalisematest riikidest, mida külastades ei pea kuritegevuse ja muude ohtude pärast muret tundma.

Ülemaailmne rahuindeks reastab riike nende kuritegevuse ja rahutaseme alusel, et selgitada välja, millised riigid on maailmas turvalisimad. Selle aasta edetabeli tipus on rahulik põhjamaine riik Island, kus on võimalik täiesti muretult puhata. Kõik selle aasta ohutuimad riigid asuvad Euroopas, välja arvatud üks sihtkoht, mis asub Eestist üsna kaugel.

Maailma kõige turvalisemad riigid (globaalse rahuindeksi järgi)

  1. Island
  2. Taani
  3. Iirimaa
  4. Uus-Meremaa
  5. Austria

Islandil on maalilised kosed, must liivarand ja imelised kuumaveeallikad, mis muudavad riigi üheks ideaalseimaks puhkusepaigaks. Riigis on vägivaldsete kuritegude tase erakordselt madal ning enamik turiste ütleb, et nende reisid on möödunud ilma igasuguste probleemideta. Üks riigi kõige paremini hinnatud vaatamisväärsusi on must liivarand, kus asetsevad uhked kivimoodustised, kirjutab Express

Islandi musta liivaga rand
Islandi musta liivaga rand Foto: Shutterstock

Kuigi Island on selle aasta kõige turvalisem riik, peaksid turistid looduslikke vaatamisväärsusi külastades järgima kohalikke nõuandeid, sest saareriigis on piirkondi, kus asuvad aktiivsed vulkaanid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles