OLE ETTEVAATLIK Kui tunned hotellitoas seda lõhna, siis tasuks kiiresti ruumi vahetada (1)

Mona Lii Konnapere
, reporter-toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Hotellitoas ööbides tahavad kõik inimesed lõõgastuda puhtas ja ilusas ruumis, kuid vahel juhtub, et tuppa on ennast sisse seadnud mõned ebameeldivad külalised. Sel suvel reisivatele inimestele pannakse südamele, et nad kontrolliksid alati oma ööbimiskohta ja otsiksid märke, mis võivad viidata hirmutavate putukate olemasolule.

Lutikad on igas hotellitoas soovimatud külalised, kuid tihti on neid esmalt raske märgata. Nic Shacklock ettevõttest Online-Bedrooms ütles, et hotellides ööbides tasuks alati esmalt põhjalikult uurida tuba ja voodit, et olla kindel selles, et kõik on puhas ja vastab standarditele. Mehe sõnul on mõned märgid, millele tuleks alati tähelepanu pöörata ja mis võivad viidata sellele, et hotellitoas varitsevad lutikad, kirjutab Express.

Ebameeldiv kopituse lõhn

Nic jagas, et hotellituba, mis lõhnab veidi imelikult, võib viidata sellele, et toas on lutikad. Tugev, kopitanud ja ebameeldiv lõhn on tavaliselt esimene märk, mis lutikate olemasolust teada annab. Lõhn on põhjustatud lutikate lõhnanäärmetest ja see võib kergesti tunda juba siis, kui külaline esimest korda tuppa siseneb.

Tumedad laigud seintel

Lutikad võivad seintele jätta plekke ja tumedad laigud seinal võivad olla nende väljaheited. Kui putukaid muljuda, kipuvad nad eraldama palju verd, mistõttu võivad jätta madratsil olla punaseid jälgi. Kahtlustavad turistid peaksid enne voodisse minekut kontrollima madratsi mõlemat külge, eriti õmbluste ümbrust, kuna seal kipuvad putukad end peitma.

Lutikate kestad ja munad

Lutikad kipuvad kasvades oma naha maha jätma. Need on tavaliselt kestataolised koorikud, mis teevad muljumisel krõbisevat häält. Tavaliselt on kestad voodiriiete vahel, seega peaksid ööbijad kontrollima madratseid ja voodipeatsit, et ebameeldivaid putukaid vältida. Munad on samuti lutikate tunnuseks ning on tavaliselt umbes 1 millimeetri suurused ja kahvatukollast värvi.

 
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles