Gröna Lundi õnnetuse pealtnägijad kritiseerivad lõbustuspargi info jagamist: lugesin sellest lehest

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Foto: Marie Mannes/Reuters/Scanpix

Täna kella 11.40 paiku juhtus Rootsis Gröna Lundi lõbustuspargis traagiline õnnetus. 

Lõbustuspargis kukkus Ameerika mägede atraktsioonilt alla üks vagun, millest kukkus välja mitu inimest, neist üks hukkus.

Praeguseks on selgunud, et hukkunud on 35-aastane naine. Üheksa inimest on vigastatud, neist kolm raskelt. Õnnetuse põhjust pole teada, atraktsioon on olnud töös 30 aastat ning seni pole sellega tehnilisi probleeme esinenud. 

Loe juurde: «Inimesed hakkasid karjuma ja jooksma.» Stockholmi lõbustuspargis kukkus Ameerika mäe lõbusõidurong alla, hukkus üks inimene

Sündmuskohal viibinud soomlane Sisu Salo rääkis Iltalehtile, et nägi ja kuulis õnnetust osaliselt pealt. Mees kuulis enda sõnul kaht või kolme kõva pauku, seejärel nägi rööbastelt maha tulnud vagunit ja kuidas üks inimene kukkus maapinnale, teine vastu atraktsiooni tugitala. «Inimesed olid šokis, lapsed loomulikult kõige rohkem.» Salo sõnul läksid inimesed politsei juhendamisel vaikselt ja tõrgeteta lõbustuspargist välja. Pärast lahkumist nägi ta sündmuskohale saabuvaid koptereid ja päästetöötajaid. 

Lassi Laakso seisis järjekorras, kui õnnetus juhtus. «Seisime sõprade seltskonnaga Ameerika mägede järjekorras, kui järsku kostus kõva pauk. Tundus, nagu oleks relvast tulistatud. Siis kuulsime karjumist ja inimesed hakkasid järjekorrast lahkuma,» ütles ta. Ta nägi inimest, kes oli maapinnale kukkunud ja verise peaga meest, kes istus rööbastel. «Keegi ei läinud talle appi,» sõnas Laakso. Mehe sõnul püüdsid pealnägijad küll appi minna, aga lõbustuspargi töötajad ei lubanud neid kannatanute juurde. Kiiresti saabusid sündmuskohale kiirabihelikopter ja päästeautod.

Laakso seab lõbustuspargi õnnetusjärgse käitumise pädevuse sügava kahtluse alla. «Park ei andnud mingit infot kohapeal juhtunust, lugesin sellest hiljem lehest. Minu meelest ei saanud Gröna Lund evakueerimise ja informeerimisega eriti hakkama.» Tema sõnul on kohapealne teavitus puudulik. 

Stockholmis elav uudistefotograaf Michael Hoffman ütles pärastlõunal portaalile MTV Uutiset, et osa pargist on politseilintidega piiratud, kuid sündmuskohal liigub ringi uudistavaid turiste, kes pole õnnetusest kuulnudki. «Nad ei saa aru, miks lõbustuspark kinni on.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles