MINE NAUTIMA! Need on Eesti parimad merevaatega restoranid

Christin Krass
, Suvereporter
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Studio Peace/Shutterstock

Toidu nautimisele annab palju juurde koht, kus seda nauditakse. Kirsiks tordil, aga vaade, mis sellega kaasneb. Toome teieni Puhka Eestis kirja pandud Eesti parimad merevaatega restoranid.

Gastronoomia Põhja-Eestis

1. NOA ja NOA Chef’s Hall

Ranna tee 3, Pirita linnaosa, Tallinn

Restoranis NOA avaneb suurepärane vaade Tallinna siluetile. Nende suurepärased toidud on tuntud üle Eesti, kuid heale maitsele lisaks teevad nad tublisti tööd selle nimel, et toit näeks ka suurepärane välja. Ka nende kokteilibaar kuulub vaieldamatult Eesti paremike hulka. NOA Chef's Hall (Peakoka Pool) tunnustati hiljuti teist aastat järjest ühe MICHELINI tähe vääriliseks.

Vaata lisa siit 

2. Valkla rannaresto

Rannaliiva, Valkla küla, Kuusalu vald, Harju maakond

Uuenduskuuri läbinud rannaresto on avara skandinaavia-stiilis sisekujunduse ja kauni merevaatega terrassiga hubane söögikoht kogu perele. Menüüs on värskest ja kohalikust toorainest valmistatud road ja kohapeal valminud küpsetised. Lastele on olemas mängunurk, õues kiiged, ronimisala ja võrkkiiged. Vihmase ja jaheda ilmaga saab kamina ääres nautida kvaliteetset kohvi ja kohapeal valmistatud kooke.

Lisaks pakume privaatset söögiruumi kuni 30-sele seltskonnale. Ruumis saab oma pidu pidada ilma, et peaks terve restorani broneerima.

Vaata lisa siit 

3. Kabe Beach

Kordoni tee 20, Kaberneeme küla, Jõelähtme vald, Harju maakond

Kaberneemes asub uus restoran Kabe Beach, mille menüüst leiab nii mereande, liha kui ka taimseid toite ja igaüks neist on väärt proovimist. Kohe Kaberneeme sadama kai ääres asuvate laudade taga saab nautida nii kaunist merevaadet Kolga lahele kui ka ilusaid paate. Suvel asub restorani taga privaatne rannaala, kus saab rentida rannatoole ja nautida kokteile!

Vaata lisa siit

Kabe Beach restoran Kaberneemes.
Kabe Beach restoran Kaberneemes. Foto: Erakogu: Kabe Beach

Hõrgutised Ida-Eestis

1. Tulivee restoran

Rannakohviku, Liimala küla, Lüganuse vald, Ida-Viru maakond

Liimala rannas Purtse jahisadama lähedalt leiab ainulaadse arhitektuuriga rannarestorani. Kaunist merevaadet saab nautida nii terrassilt kui ka avaratest akendest. Kohalikust ja hooajalisest toorainest tehtud parimad road sünnivad siis, kui kohalikud kalatoitude traditsioonid ja slaavi nüansid Tulivees kohtuvad. Tulivee restoran kuulub White Guide Nordic soovitatavate restoranide nimekirja.

Lisaks restoranile saab külastada Tulivee keskuses salapiirituse lugu jutustavat salapiirituseveo muuseumi ja peatuda Tulivee Villas.

Vaata lisa siit 

2. Restoran Romantic Garden

Lydia Koidula tänav 19d, Narva-Jõesuu linn, Narva-Jõesuu

Noorus Spa Hotel`i restoran annab edasi romantilise vaate Narva-Jõesuu hiilgeaegadele, ümbritsevale olustikule ja merre loojuvale päikesele. Menüü sisaldab roogasid kohalikust köögist ning hoolega valitud palasid naaberriikide toidukultuurist. Suvel on a`la carte menüü saadaval ka väliterrassil, kust vanematel on mugav jälgida mänguväljakul mängivaid lapsi.

Vaata lisa siit 

3. Meretare

Supeluse tänav 1, Narva-Jõesuu linn, Narva-Jõesuu

Unikaalse asukohaga restoran Narva-Jõesuu rannas, kust avaneb suurepärane panoraamvaade Soome lahele. Just siin saad nautida rahustavat merevaadet, kauneid päikeseloojanguid ja Euroopa köögi maitsvaid hõrgutisi.

Vaata lisa siit

Tulivee restoran Ida-Virus.
Tulivee restoran Ida-Virus. Foto: Valmar Voolaid

Restoranihitid Haapsalus

1. Dirhami Kalakohvik

Kalda, Dirhami küla, Lääne-Nigula vald, Lääne maakond

Dirhami Kalakohvik on mõeldud mereandide austajatele, sest menüü keskendub kohalikule kalale. Pole viga, et kohvik on peateest natuke kõrvale jäänud, sõit sinna on seda väärt, sest see asub otse rannas, vaatega Osmussaarele ja kaunile päikeseloojangule.

Vaata lisa siit

2. Grand Holm Marina sadamaresto by MuSu

Westmeri tänav 3, Haapsalu linn, Haapsalu

Restoran Grand Holm Marina asub samanimelises sadamas ja on Haapsalu üks parimaid restorane. Menüü sisaldab alati maitsvat kala piirkondlikest saakidest. Restorani barista Paap Pihelgas on üks parimaid Eestis. Ta valmistab omatehtud toorainetest kokteile ja serveerib parimat kohvi! Avatud ainult septembrini.

Vaata lisa siit

3. Haapsalu Kuursaal

Promenaadi tänav 1, Haapsalu linn, Haapsalu

Haapsalu Kuursaalis asub suverestoran (avatud 1. septembrini), mis on Eestis tõeliselt ainulaadne. Restoran on säilinud algsel kujul 19. sajandist. Menüüs leidub igaühele midagi, alates maitsvatest küpsetistest kuni mereandideni ja lõpetades kohalike roogadega. Lisaks toimuvad seal üritused/kontserdid terve suve jooksul.

Vaata lisa siit

Haapsalu Kuursaal.
Haapsalu Kuursaal. Foto: Julia Kivela

Merevaatega restoranid saartel

Saaremaa

1. Hafen

Tori tänav 4, Kuressaare linn, Saaremaa vald, Saare maakond

White Guide Nordicu tunnustusega hubane Kuressaare Jahisadamas asuv restoran Hafen ootab külalisi nii maalt kui ka merelt, veganluse või lihaisuga, lapsega või vanaisaga. Kõik on röömuga oodatud. Restos on kohad 54 inimesele, samuti on suvehooajal avatud päikeseline terrass.

Hafen on ideaalne koht, kus tähistada perekondlike sündmusi või pidada mõnusas vormis äri- ja töökohtumisi. Sulnis merevaade tõstab tuju ja rahustab meeli ning lisab sündmustele väärtust.

Vaata lisa siit

2. Restoran Särg

Sõrve maantee 53, Nasva alevik, Saaremaa vald, Saare maakond

Restoran Särg on koht, kus saab kõhu täis ja meele röömsaks! Hinnates kõrgelt kohalikku saaremaist toorainet peavad nad lugu kalaroogadest, kuid armastavad ka liha ning taimetoitu. Menüü vahetub vastavalt hooajale ja sellele, mida meri annab. Läbi aasta korraldavad nad bingo- ja mälumänguõhtuid ning ölleklubi. Suvel tule ja naudi elu Nasva jõe kaldal asuval suurel terrassil, kus põski paitamas pehme tuuleke. Lapsi ootab väike mänguväljak.

Vaata lisa siit

Muhu

1. Pädaste Jahtklubi

Pädaste küla, Muhu vald, Saare maakond

Oma tagasihoidlikkuses ja uhkes lihtsuses, pakub Pädaste Jahtklubi hõrkku ja rahulikku lõunat koos meeldiva õhkkonna ning parima vaatega mõisale ning merele. Meil on vaade, mida võiks oodata Lõuna-Euroopas. Avatud kuni 15. septembrini.

Vaata lisa siit

Hiiumaa

1. Kalana ÄÄR

Kalana sadam, Kalana küla, Hiiumaa vald, Hiiu maakond

White Guide restoranigiidi poolt tunnustatud Hiiumaal restoran on Kalana ÄÄR – menüüst leiab vahemerelisi maitseid ning kõhu saavad täis ka veganid. Suvel on koht avatud iga päev.

Vaata lisa siit

3. KORK

Sadama tänav 30a, Kärdla linn, Hiiumaa vald, Hiiu maakond

Kärdla jahisadamas on hubase atmosfääriga šampanjabaar ja resto KORK. Seal on lai valik erinevaid šampanjasid ning vahuveine. Suvel annab imelise vaatega improviseeritud terrass maja taga võimaluse nautida päikeseloojangut. Lastele on mängunurk ning õues purjekas, milles põnev turnida ning kaptenit mängida.

Vaata lisa siit

3. Roograhu restoran

Roograhu, Hiiessaare küla, Hiiumaa vald, Hiiu maakond

Roograhu sadama restoran asub otse mere ääres ja on avatud aastaringselt. Lisaks suurepärastele pitsadele on valikus maitsvad supid, salatid ja põhiroad ning menüüst ei puudu ka kohalik hooajaline kala.

Roograhu sadama restoran sobib imehästi lastega peredele - tore koht sünnipäeva peoks ja perega keha kinnitamiseks. Koht, kus toit teeb õnnelikuks.

Vaata lisa siit

Roograhu restoran.
Roograhu restoran. Foto: Ivo Panasjuk

Pärnu

1. Restoran Raimond

Ranna puiestee 1, Pärnu linn, Pärnu

Restorani Raimond köök on inspireeritud Põhjala selgetest maitsetest, see asub Pärnu ajaloolises suplushoones rannas ja pakub oma külalistele söögi kõrvale killukest kohalikku ajalugu.

Vaata lisa siit

2. Eagle Restoran

Klubi tee 1, Reiu küla, Häädemeeste vald, Pärnu maakond

Liivarannal ja männimetsa veerel asuvas restoranis Eagle saate imetleda hingematvalt kauneid mere- ning golfiväljakuvaateid ning nautida Euroopa köögi päikeselisi maitseid.

Oma koha on menüüs leidnud kohalik tooraine ja mereannid inspireerituna restorani asukohast Pärnu Bay Golf Links väljakul, mille vapilinnuks on kalakotkas.

Esimesel korrusel paiknevas hubases lounge'is pakutakse kiiret ja kosutavat sööki, teise korruse restoran on ideaalne paik eriüritusteks nagu sünnipäevad, kontserdid, seminarid või pulmad.

Vaata lisa siit

3. Lepanina hotelli restoran Julie

Lepanina, Kabli küla, Häädemeeste vald, Pärnu maakond

Pärnust allapoole sõites jääb aga mere äärde hotell Lepanina, mille restoran Julie on samuti oma vaate eest kiidusõnu saanud. Julie köögis valmivad road on lihtsad, maitsemeeli paitavad ja keha turgutavad. Avatud merevaatega suveterrassil on hommikukohvil sooja päikesepäeva mekk ning õhtusöökide saatjaks on täiuslikud päikeseloojangud!

Vaata lisa siit

Foto: Erakogu: Pärnu Bay Golf
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles