ETTEVAATUST Õhuke suvekleit võib ootamatult reisi ära rikkuda (1)

Mona Lii Konnapere
, reporter-toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Enne reisile minekut on oluline tutvuda puhkusepaigaks valitud piirkonna reeglite ja tavadega, et vältida ebameeldivaid ja piinlikke olukordi. Sotsiaalmeedias levib aga lugu naisest, kes pidi oma teadmatuse tõttu mitmest elamusest ilma jääma. 

Austraaliast pärit Jacki Hodge postitas hiljuti TikTokki video, milles ta jagas oma jälgijatega ootamatut eksimust, mis pahaaimamatu naise reisi täielikult ära rikkus. Ta selgitas oma videos, et turistid peaksid Euroopas reisides oma riietuste peale väga hoolikalt mõtlema, sest tema sattus lihtsa suvekleidi kandmise tõttu piinlikusse olukorda, kirjutab Tyla.

Jacki hoiatas, et miski niivõrd tavaline, nagu valge lühike suvekleit, võib mõnes Euroopa linnas tekitada suuri pahandusi. Naine meenutas oma reisipilte näidates, et Itaalia pealinnas Roomas viibides otsustas ta kanda üsna paljastavat õhukest kleiti ning ta ei osanud kahtlustada, et see riietuse valik tema reisi kuidagi mõjutab. Naine sõnas, et kuigi ta nägi piltidel väga hea välja, ei saanud ta oma lühikese kleidi tõttu tuntud Antiik-Rooma jumalate templisse Panteoni ega ka Vatikani sisse.

Ta rääkis, et kuulsate pühakodade reeglid nõuavad, et inimesed kannaksid seal ringi liikudes riideid, mis katavad õlad, dekoltee ja põlved ning ei ole suurte lõhikute ja paljastava seljaosaga ja tema ilus suvekleit rikkus kõiki neid reegleid.

Õndsas teadmatuses vaatamisväärsusi külastama läinud Jacki pidi oma riietuse tõttu siiski kultuurielamustest ilma jääma, sest teda ei lastud sissekäigust edasi. Kurb naine jäi oma sõpradest maha ja oli sunnitud neid väljas ootama, samal ajal kui tema kaaslased ajalooliste paikadega tutvusid.

Ta sõnas, et mõned karmide reeglitega kohad pakuvad paljastavates riietes turistidele võimalust osta mõni keha kattev riideese, kuid Panteonis sellist lahendust ei antud. Selle asemel öeldi naisele selgelt, et ta peab templi juurest lahkuma.

Reisile õigeid rõivaid valides soovitab Jacki vältida ka liialt lühikesi pükse ja särke, sest neisse ei suhtuta ka lihtsalt tänaval kõndides alati hästi.

Lühike klipp naise eksimusest sai üsna kiiresti sotsiaalmeedias populaarseks ja mitmed kommenteerijad olid Jacki hoiatuste eest väga tänulikud. Üks inimene kommenteeris, et ta on rõõmus, et naine seda probleemi jagas, sest muidu poleks ta osanud kunagi selle peale mõelda.

Suur osa kommenteerijatest olid aga hämmingus, et naine reisis Itaalia pealinna nii, et ta ei uurinud eelnevalt piirkonna reegleid. Mitmed inimesed arvasid, et õige riietus on alati esimene asi, mille peale peaks reisile minnes mõtlema ning religioosseid hooneid külastades on üsna loogiline, et keha peab olema kaetud.

Üks kommenteerija aga pakkus hea nipi, kuidas sellistest olukordadest välja tulla, soovitades kotis alati igaks juhuks üht kardigani kaasas kanda.

@jetsetting_jacki Hot tip: don’t dress like a hoe in Europe 😂 at least not in the daytime when you want to go to churches and monuments You also get funny looks sometimes in crop tops and short shorts etc. so just beware and dress appropriately #europesummer #traveltipsandhacks #europetravel #cheaptravel #solotravel ♬ original sound - Jetsetting Jacki
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles