Mida teha Hiiumaal?

Kartdagö
Copy
Foto: Shutterstock

Adrenaliinirohke elamus Kartdagö kardiradadel

Kes soovib veeta seikluslikku päeva kardirajal, siis Kartdagö pakub selleks suurepärase võimaluse kahes kohas: Harjumaal Tabasalus ja Hiiumaal Käinas. Mõlemad kardikeskused pakuvad rajaelemente, mis sobivad nii võidusõidufännidele kui ka algajatele (instruktor juhendab kohapeal).

Kartdagö Tabasalu kardikeskus asub 6 km kaugusel Tallinna piirist ning pakub Eesti kiireimat kardirada, mis on mõeldud just võidusõitudeks. Ehitati see 1990, kuid tänase kuju sai 2012 toimunud rekonstrueerimisega. See on suurepärane väljakutse kiirusentusiastele, võimaldades kogeda adrenaliinirohkeid hetki. Keskus on varustatud tänapäevase ajavõtusüsteemiga – saab jälgida sõiduaegu ja tulemusi ning korraldada võistlusi. Korraga pääseb rajale kuni 10 karti. Äärmiselt kiire rada on võõrustanud muu hulgas kardispordi Eesti ja Balti meistrivõistluste etappe. Tasub nende tegemistega kursis olla ka Facebookis.

Hiiumaal asuv Kartdagö Käina on Eesti moodsaim tipptasemel kardirada. Uus rada valmis 2022 algselt 1991 ehitatud ja 1998 rekonstrueeritud kardiraja asemele ning on projekteeritud ja ehitatud kaasaja rahvusvahelistele standarditele vastavaks. Uus rada ja uued Sodi hobikardid garanteerivad maailma tipptasemel võidusõiduelamuse. Jälgi nende tegemisi ka Facebookis

Mõlemas kohas on kardirajal võimalik sõita ringiaeg keskmise kiirusega enam kui 60 km/h. Samas puuduvad raja ääres barjäärid, mis teeb võimaliku rajalt väljasõidu turvaliseks. Kohapeal on olemas peotelk. Seega suurepärane koht ka sünnipäevade või muude ürituste korraldamiseks. Kogu vajalik sõiduvarustus sisaldub hinnas ning kardikeskus annab need sõitjale. Otsest vanusepiirangut pole, kuid sõitja peaks olema vähemalt 130 cm pikk.

Sõiduaeg on soovitav eelnevalt broneerida kodulehelt.

Võta sõbrad kaasa ja pane end proovile!

Copy
Tagasi üles