8 suvist muusikafestivali, mida tasub kindlasti külastada!

Christin Krass
, Suvereporter
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: maxbelchenko/Shutterstock

Alanud suve võib lugeda festivalide suveks. Kolme kuu jooksul toimuvad mitmed eriilmelised sündmused üle terve Eesti. Oled Sa popp- või hoopis raskemuusika huviline, endale meelepärase festivali leiab iga üks!

1. XIII noorte laulu- ja tantsupidu «Püha on maa»

30. juuni–2. juuli 2023

Lauluväljak, Tallinn

Laulu- ja tantsupidu tuleb taas! See ei ole pelgalt üks suvine suursündmus, mis iga nelja aasta tagant toimub, vaid see on olemise viis, mis aitab eestlastel iseennast paremini mõista ning kannab endas kõiki neid olulisi väärtusi, mida rahvana tähtsaks peame – armastust oma maa, keele, kultuuri ja kommete vastu. Esinejate seas on ligi kümme tuhat tantsijat ja kolmkümmend tuhat lauljat. Kõige selle kogemiseks peab olema kohal!

Loe ürituste kohta rohkem siit! 

Tallinn, Eesti- Juuli 07, 2019: XXVII laulu- ja tantsupidu
Tallinn, Eesti- Juuli 07, 2019: XXVII laulu- ja tantsupidu Foto: Molenira/Shutterstock

2. Suvemuusika festival «7 linna muusika»

29. juuni–6. juuli 2023

Jõhvi linn, Jõhvi kontserdimaja ja erinevad esinemispaigad Ida-Virumaal

Suvefestival «Seitsme linna muusika» saab 25-aastaseks ning ootab kõiki pidulikult Ida-Virumaale, kus seitsme päeva jooksul on võimalik erinevates põnevates kontsertpaikades osa saada muusikalistest elamustest, mis kulgevad läbi erinevate žanrite – svingist rokini ja vanamuusikast bluusini. Aeg on pidulikult tagasi vaadata ja teha sügav kummardus koostööpartneritele ja muusikutele – eriti kõigile neile Ida-Viru juurtega muusikutele, kes on siit laia maailma jõudnud ning kellele just see üritus on olnud armas kodukandi suvine suursündmus.

Tänavuse festivali avab Tallinna saksofonikvarteti kontsert, millega alustasime festivali ka 25 aastat tagasi. Tähistame ka Ida-Virumaalt sirgunud dirigendi Hirvo Surva 60. sünnipäeva.

Loe ürituse kohta rohkem siit! 

3. Hard Rock Laager

30. juuni – 1. juuli 2023

Vana-Vigala, Raplamaa

Raskema muusika sõbrad teavad, kuhu sel suvel sammud seada – ikka Vana-Vigalasse, kus 30.06-1.07 toimub Eesti vanim järjepidevalt tegutsenud ja rahvusvahelise mõõtmega rokk- metalmuusika festival. Kahel päeval astuvad kaunis jõekäärus üles lisaks kodumaisele rokk- ja metalmuusika koorekihile ka maailmanimega artistid – kokku 22 bändi kahel laval!

Hard Rock Laager on tuntud oma looduslähedase ja sõbraliku atmosfääri poolest, nii et mõnusat äraolemist maailmatasemel muusika keskel leiab nii vilunud festivalihunt kui esmakordne rokk-metal-festivali külastaja. 

Loe ürituste kohta siit! 

01.07.2022, Hard Rock Laager 2022
01.07.2022, Hard Rock Laager 2022 Foto: Kermo Benrot/Postimees / Scanpix Baltics

4. Võnge festival

6.–8. juuli 2023

Pruntova küla, Anzelika Mahetalu, Setomaa

Eesti ainus rändav kultuurifestival Võnge kutsub kõiki muusikasõpru Setomaal asuvasse Anzelika mahetalu idüllilisse muinasjutumaailma. Kolme festivalipäeva jooksul saab kuulata looduse rüppe ehitatud poeetilistel lavadel üles astuvaid kodumaised ja rahvusvahelisi ning parajalt multižanrilisi artiste ja muusikalisi kollektiive. Lisaks muusikale kostitab Võnge oma külalisi rikkalike maitse-, kunsti- ja kultuurielamustega, osa saab võtta ka joogatundidest. Pisikesi festivalikülastajaid ootab just neile loodud mängumaa ja põhjalik eriprogramm. Väga oodatud on ka pere karvased sõbrad ehk hästi käituvad lemmikloomad.

Festival algab «Vaikse neljapäevaga», mil fookuses on ilus ja tasane muusika. Teisel-kolmandal päeval täituvad väljad tunduvalt variatiivsema muusikakokteili ja just Võnkele omase õdusa meluga.

Loe ürituse kohta rohkem siit!

Tallinn, 15.08.2020 LinnaVÕNGE festival klubis LAEV.
Tallinn, 15.08.2020 LinnaVÕNGE festival klubis LAEV. Foto: Konstantin Sednev/postimees Grupp/scanpix Baltics

5. Muusikafestival Mägede Hääl

7.–8. juuli 2023

Kauksi küla, Kauksi ranna vahetus läheduses

Samal nädalavahetusel toimub ka teine muusikafestival, mis toimub Eesti pikimas liivarannas – imekaunis Kauksi rannas! Kahe päeva jooksul saab osa eripalgelistest live-esinejatest, DJdest nii kodu- kui välismaalt. Peaesinejateks on James Holden (UK) ning Benedek (USA). Toimub ka Helina Risti karaoke-sõu, festivalikino «Družba». Peipsiäärne Kauksi ootab!

Loe ürituse kohta rohkem siit! 

06.07.2018. Kohtla-Nõmme, Ida-Virumaa. Festival Mägede hääl Eesti Kaevandusmuuseumis. 
06.07.2018. Kohtla-Nõmme, Ida-Virumaa. Festival Mägede hääl Eesti Kaevandusmuuseumis. Foto: Eero Vabamägi/Eesti Meedia/scanpix Baltics

6. SUME Festival

29.–30. juuli 2023

Kadrioru park, Tallinn

Sume toob kokku sõbrad, hea muusika, maitsvad toiduelamused, kunsti ja installatsioonid, kauni piknikuala ja erinevad tegevused kogu perele. SUME Festival on eriline just seetõttu, et lisaks kvaliteetsele muusikale nii Eestist kui välismaalt on rõhku pandud ka kunstiinstallatsioonidele ning maitseelamustele, mida kureerivad tuntud oma ala spetsialistid. Peaesinejate seas leidub muusikamaailma suurnimesid, nagu Tom Odell (UK, suurhiti «Another Love» autor) ja Elderbook (UK).

Loe ürituse kohta rohkem siit!

7. Treski muusika- ja inspiratsioonifestival

11.–13. august 2023

Treski, Setomaa

Perekond Vabarnate ja sõprade algatatud Treski Fest ei ole niisama muusikasündmus – lisaks hingepuudutavatele muusikalistele elamustele on rõhku pandud ka hinge harimiseks. Ennast inspiratsioonifestivaliks tituleeriv Treski pakub põnevaid tegevusi nii suurtele kui väikestele – kaks päeva täis kontserte, jäävannid, hommikuhingamine, saunad, vaimse tervise kohvik, raamatutelk, Setoland, seikluspark ja palju muud. Treski ootab Sind linnamürast eemale kultuuri, muusikat ja kaunist loodust nautima ning erakordseid mälestusi looma.

Loe ürituse kohta rohkem siit! 

Setomaa, Treski küün.
Setomaa, Treski küün. Foto: Arvo Meeks/Lõuna-eesti Postimees

8. Köiguste festival

18.–19. august 2023

Kõiguste sadam, Saaremaa

Köiguste on tagasi suuremalt kui kunagi varem! Kahepäevane Köiguste muusika- ja meeleolufestival toob Saaremaale Kõiguste sadamasse kvaliteetse live-muusika ja unustamatu festarimelu. Hingekosutust saavad nii indie-roki austajad kui ka elektrooniliste helide armastajad. Õigele festarile kohaselt rokivad laval eesti parimad bändid ja muusikat mängivad andekad kodumaised DJd. Lisaks mõnusale muusikale mahub programmi ka hulganisti meelelahutust ja tegevusi, seega on Kõigustesse oodatud nii pisikesed kui ka suured festarisöbrad!

Loe ürituse kohta rohkem siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles