PAKKIMISE MEISTERKLASS Hoia pagasi pealt kokku sadu eurosid

Mona Lii Konnapere
, reporter-toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Reisile kohvrite kaasa pakkimine tekitab paljudes reisijates ebamugavust, sest tüütu tegevuse käigus võib juhtuda, et midagi jääb kahe silma vahele. Üks ema on kottide pakkimise aga niivõrd osavalt ette võtnud, et suudab oma neljaliikmelise perega pikalt reisida vaid käsipagasit kaasa võttes.

Kui Lise Carlaw oma neljaliikmelise perega viienädalast Euroopa reisi planeeris, võttis ta endale eesmärgiks hoida iga pereliikme reisikoti kaal alla seitsme kilogrammi. Enne kauaoodatud puhkust jagas naine sotsiaalmeedias mitme nädala vältel oma ettevalmistusi ja planeerimist, et vaid käsipagasiga reisida, kirjutab Honey.

Lise sõnas, et ta on alati reisides minimaalselt asju kaasa võtnud ning nüüd tahab ta samamoodi ka oma perega puhkustel käia. Naine tunnistas, et kuigi ta on oma pakkimisega seotud nippe jagades kogunud väga palju fänne, ei mõista ta inimeste huvi. Tema arvates on tegemist üsna tavapäraste nippidega, mida ta üsna juhuslikult sotsiaalmeediasse jagama sattus.

Enda Instagrami kontol on naine jaganud millist seljakotti valida, kuidas õigesti pakkida ning milliseid riideid reisile kaasa võtta. Lise ütles, et peamine põhjus, mis ta niivõrd väikese pagasiga reisida soovib, on paindlikkus. Tänu sellele, et neil ei ole reisides kaasas suuri kohvreid, ei pea nad seisma pikkades järjekordades ja muretsema liiga raskete kottide pärast. Samuti on sel viisil lihtne koos lastega reisida ning Lise kaks last, 13-aastane Remi ja 9-aastane Max, ei pea suurte reisikohvritega tegelema.

Veel enne reisile asumist olid perekonna pakkimisele kaasa elanud inimesed põnevil ja tahtsid teada, kas pereemal õnnestus tõesti kaasa võtta vaid seitse kilogrammi kaaluvad kotid. Reisi eelõhtul kaalus pere hoolega kõik kotid üle ja suure rõõmuga sai naine teatada, et kõik kotid kaalusid pisut alla seitsme kilogrammi. Lise jättis targalt ka pisut vingerdusruumi, juhul kui lennujaamas olev kaal peaks näitama pisut teistsugust numbrit kui kodukaal.

Pakkimismeister Lise jagas ka oma näpunäiteid, mida järgmiseks reisiks pakkides meeles pidada. Tema sõnul on tark võtta kaasa just sellised riided, mis oleksid stiilsed, aga ka funktsionaalsed ja sobivad pikemateks jalutuskäikudeks. Ta tunnistas, et enamasti kannab ta pikkadel reisidel tenniseid või tosse ning planeerib oma riietused nendega sobivaks.

Lisaks selgitas naine, et alati on väga hea kaasa võtta vaid paar teksapükse ja valge T-särk. Selleks, et välimust põnevamaks muuta, võtab Lise kaasa suure hulga päikeseprille ja muid aksessuaare, mis ei võta küll kotis palju ruumi, kuid annavad üldmuljele palju juurde.

Ta ütles, et sel viisil pakkimine on teostatav siiski vaid sel juhul, kui on palju aega planeerimiseks. Naine on kindel, et tema edu saladus on vaid selles, et tal oli ettevalmistusteks neli nädalat aega ja vastasel juhul poleks ta suutunud seda teha.

Nutikas pereema rääkis, et ta sai Instagramis mitmeid sõnumeid inimestelt kes ütlesid, et kui neil siiski asjadest puudus tekib, saavad nad alati reisides riideid ja muid esemeid juurde osta. Neile vastas naine, öeldes, et neil on täiesti õigus ning kui ilm peaks keset juulit pöörduma ja neid peaks tabama ootamatu pakane, on neil alati võimalus pagasit täiendada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles