HEA TEADA ⟩ Kolm nippi, kuidas kindlalt ja turvaliselt suviseid autoreise nautida

Joonas-Hendrik Mägi
, suvereporter
Copy
Foto: Shutterstock

Suvehooaja lähenedes ootavad paljud võimalust planeerida autoreise ja avastada uusi kohti. Enne pikemale teele asumist on aga väga oluline end ette valmistada ootamatuteks riketeks ning tagada sujuv ja mugav sõit. CarVerticali autoeksperdid jagasid väärtuslikke nõuandeid.

  • Teostage sõidukile ülevaatus

Hooldus mängib auto omamisel olulist rolli. Olenemata sellest, kas teie sõiduk on olnud usaldusväärne partner juba mitu aastat või on see hiljuti ostetud, on oluline, et see oleks enne pikemale reisile minekut korralikult üle vaadatud.

Kontrollige kliima- ja jahutussüsteemi, et see suudaks kuuma ilmaga pakkuda mugavat sõiduelamust.

Rikkis kliimaseadme süsteem võib põhjustada ebamugavustunnet ja väsimust, mis raskendab teele keskendumist. Samal ajal võib halvasti toimiv jahutussüsteem põhjustada mootori ülekuumenemist, mis toob kaasa kuluka remondi ja ootamatu rikke.

Kontrollige auto ajalugu ja hankige teavet varasemate kahjustuste ja läbisõidu tagasikerimise kohta, mis võib aidata leida sõiduki nõrgad kohad ja neid enne teele asumist kõrvaldada.

Lõpetuseks peab silmas pidama, et autol oleks ka kehtiv ametlik ülevaatus.

  • Mõelge putukatele

Suvine autosõit võib olla meeldiv kogemus, kuid putukad võivad asjadele kiiresti kriipsu peale tõmmata. Viimane asi, mida keegi tahab, on sõidu ajal takistatud vaade, mistõttu on oluline hankida putukate eemaldamiseks mõeldud klaasipesuvedelik.

Arvestama peab veel, et putukad ei pääseks juhti füüsiliselt segama. Juht võib hakata refleksist putukat püüdma ning kaotab vajaliku tähelepanu.

  • Pakkige targalt ja reisige kergelt

Selleks, et reis oleks sujuv ja mugav, pakkige targalt. Seadke prioriteediks hädavajalikud esemed ja jätke mittevajalikud maha, et vähendada kaalu ja suurendada ruumi. Hoidke olulised esemed käeulatuses ning pakkige sobivad riided ja varustus, et kaitsta end päikese eest. Hästi organiseeritud ja kergelt pakitud auto aitab vähendada kütusekulu ja suurendada üldist tõhusust, tagades stressivaba ja nauditava reisi.

Auto ettevalmistamine autoreisiks nõuab kindlasti mõningast planeerimist ja vaeva, kuid see on seda väärt. Nii saab suvepuhkus või isegi lühem nädalavahetus olema stressivaba ja te ei pea muretsema autoga seotud probleemide pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles