KIREV SUVI ⟩ Ekstaatilisest tantsust kantrini – need on 5 suvist festivali Eestis, millest sa veel ei teadnud!

Christin Krass
, Suvereporter
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Jacob Lund/Shutterstock

Suvi on festivalide aeg. Oled sa kantrihuviline, Brasiilia kultuuri armastaja või hoopis kõva saunataja? Avasta vähemtuntud festivale üle kogu Eesti! Iga maitse leiab oma!

1. Sumedate Suveõhtute Filmifestival 

06.-10. juuni, 22:30 - 23:59

Rakvere, Rakvere Keskväljak

Juba viiendat suve leiavad kõik filmihuvilised või muidu suvenautijad tee Rakverre, sest kuue päeva jooksul on võimalus nautida nii kodumaiseid kui välismaa kinopärle komöödiast draamani. Mis saab olla mõnusamat, kui vaadata filme värskes õhus, sumeda suvetaeva all, mõnusalt pleedi sisse mässituna? Rakvere ootab! Üritus on tasuta. 

Loe ürituse kohta rohkem SIIT!

Loe ka: MIDA TEHA SUVEL? | Siin on juunikuu kõige ägedamad üritused üle Eesti

2. Kihnu Saunafest

17. juuni

Pärnu maakond, Lemsi küla

Parim viis suve saabumise tähistamiseks on eestlaslikul kombel visata üks mõnus keretäis leili.. ja kus siis veel kui mitte meie oma eksootikas – Kihnus! Leili saab nautida üle terve saare avatud Kihnu saunades ehk saonades, suitsu- ja Soome saunades jne. Lisaks on avatud kodukohvikud ja Kihnu laat, kus saab soetada kohalikku toitu ning käsitööd. Päeva lõpuks saavad kõik osalejad välja valida Kihnu parima sauna! Saunafestil osalemiseks on vaja soetada pilet-käepael eelmüügist või sularaha eest Kihnu sadamast.

Loe ürituse kohta rohkem SIIT!

Kihnu Saunafest.
Kihnu Saunafest. Foto: Johanna Roos

3. Brasiilia Päeva Festival

29. juuli kell 12-22

Telliskivi Loomelinnak, Tallinn

Kõikidel lõunamaa rütmide armastajatel tasub puusad lahti tantsida 29. juuliks, sest siis leiab aset Brasiilia Päeva Festival. Otseloomulikult ei puudu ürituselt Brasiilia muusika, toit, caipirinhad ja kuulus Brasiilia grill. Võimalus on osa saada ka samba gruppide ning muude esinejate ülesastumistest. 

Loe ürituse kohta rohkem SIIT!

Brasiilia Päeva Festival
Brasiilia Päeva Festival Foto: Andrei Chertkov

4. Blisstonia kakao ja ekstaatilise tantsu festival

5. august

Laitse Graniitvilla

Meelemürkide- ja alkovaba ekstaatilise tantsu- ja kakaofestival Blisstonia kutsub juba viiendat korda kõiki hipisid ja muidu vahvaid tähistama suve kaunisse Laitse Graniitvillasse. Üritus lubab pakkuda ohtralt tantsu, elavat muusikat, naeru ja rõõmu. Üritusel esinevad nt. Tom Valsberg, Reisiva Siili resident-DJ Ivo Naries, Dragons of the North jt. 

Loe ürituse kohta rohkem SIIT!

Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Jacob Lund/Shutterstock

5. Urissaare Kantri

18.-19. august

Urissaare talu, Univere küla, Mulgi vald

Howdy kõik kantrihuvilised! Kas teadsid, et tõelise farmifiilingu saamiseks ei peagi kodust kaugele minema, piisab vaid oma pick-up autole või kasvõi hobusele näidata ette suund Urissaare rantšosse, sest seal leiab aset Eesti oma kantrifestival. Kahe päeva jooksul saab osa vahvatest farmitegevustest, elavast muusikast ja kiiduväärt maitsetest. Muidugi saab (loodetavasti) nautida piiramatus koguses suvist päikest, augustiöist tähistaevast, heina lõhna ja head seltskonda!

Festivalil esinevad Liis Lemsalu & Tarmo Valm bänd, Traffic ja paljud teised artistid.

Loe ürituse kohta rohkem SIIT!

Kantrifestivali peetakse ajaloolisel Mulgimaal Urissaare talu hoovis.
Kantrifestivali peetakse ajaloolisel Mulgimaal Urissaare talu hoovis. Foto: Marko Saarm
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles