Turkish Airlines loobus tasuta pagasist ja leidis kummalise koostöökaaslase

reis.postimees.ee
Copy
Kas 587 eurot on ühe suuna lennu kohta Tallinnast Istanbuli vähe või palju? Pagasit EcoFly pilet enam igatahes ei sisalda
Kas 587 eurot on ühe suuna lennu kohta Tallinnast Istanbuli vähe või palju? Pagasit EcoFly pilet enam igatahes ei sisalda Foto: Kuvatõmmis Turkish Airlinesi lehelt

Türgi lennukompanii oli üks viimaseid, kes võimaldas ka odavate piletitega pagasit kindlasti ära anda. Kuid nüüdsest on see minevik.

Alates maikuust tuleb olla valvas, ostes Turkish Airlinesi lennukipileteid Euroopast Türki või Türgist Euroopasse. Kõige odavamates ehk EcoFly piletites tasuta pagasi äraandmine enam ei sisaldu, kuni 23 kilo kaaluva kohvriga reisides peab  valima kallima ehk ExtraFly klassi. Veelgi kallimas klassis on pagasimäär vanal tuttaval moel kuni 30 kilo. Sealjuures pole EcoFly piletid alati sugugi odavad: näiteks 7. juunil  maksaks EcoFly pilet Tallinnast Istanbuli ei vähem ega rohkem kui 587 eurot ja 80 senti ühe suuna kohta. 

Lennud läbi Türgi sisaldavad esialgu pagasit vana režiimi järgi ehk 30 kilo. Lisaks saab pardale võtta kuni 8 kilo käsipagasit (nii on see ka EcoFly klassis) ning rõõmsa muutumatusena on vähemasti esialgu kõigil Turkish Airlinesi lendudel alles tasuta pardateenindus ehk söök, jook ja meelelahutus.

Peaaegu kõik Euroopa lennukompaniid on odavlennukompaniide eeskujul oma hinnastamisstruktuuri muutnud ning enam ei sisalda äraantavat pagasit alati isegi äriklassi pilet: kõige eest võib olla vaja lisa maksta. Seega tasub pileti ostmisel olla väga tähelepanelik. 

Turkish Airlines on äsja sõlminud ka ootamatu koodijagamiskokkuleppe säästuprodukti pakkuva Islandi lennufirmaga Icelandair. Matkaviikko teateil lisatakse Icelandairi kood osale Turkish Airlinesi lendudele Aasia suundadel ja Turkish Airlinesi kood osale Icelandairi lendudele üle Atlandi. Samas pole Reykjaviki ja Istanbuli vahel praegu otselennuühendust ei Icelandairi ega Turkish Airlinesi lennukitega, kuid ilmselt on see muutumas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles