Päästjad hoiatavad rannas puhkajaid: ärge kaevake liiva sisse sügavaid auke

Mona Lii Konnapere
, reporter-toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv
Pilt on illustreeriv Foto: Shutterstock

Rannas puhkajaid hoiatatakse, et nad ei kaevaks liiva sisse sügavaid auke, sest need võivad üsna ootamatult põhjustada ohtlikke õnnetusi.

Liivas mängimine ja aukude kaevamine võib ka täiskasvanute jaoks olla rannas kõige lõbusam ajaviide, kuid hädaabitöötajad hoiatavad, et sellega võivad kaasneda varjatud ohud. Ennast teisele poole maailma kaevamine võib tunduda üsna põnev tegevus, kuid sügavad augud võivad muutuda väga ohtlikuks just siis, kui veekogu ääres on suured tõusud ja mõõnad, kirjutab LADBible.

Hiljuti pidi Suurbritannia päästeteenistus just ühe sellise murega tegelema, kui 1. juunil kutsuti õhtul kella viie ajal Exmouthi rannale nii tuletõrje, politsei kui ka kiirabi. Neile tuli kümneid teateid mehest, kes sattus järjest tõusva veetaseme tõttu liiva sisse kaevatud auku lõksu. Meest mindi päästma suurte jõududega ning kümned piirkonna päästemeeskonnad olid valmis ohtlikku olukorda sattunud inimest aitama.

Kohalik päästeteenistus postitas õnnetuse sündmuskohalt sotsiaalmeediasse infot ning panid inimestele südamele, et nad ei kaevaks randa sügavaid auke. Päästjate sõnul muutis olukorra veelgi tõsisemaks asjaolu, et veetase oli järjest enam tõusmas ning vesi ja liiv matsid mehe aina sügavamale.

Hiljem teatati Twitteris, et kuigi juhtum oli väga ohtlik, suudeti mees päästa ilma tõsiste vigastusteta ja ta anti kiirabi hoole alla. Tuletõrje lisas, et aukude kaevamisel peavad inimesed olema väga ettevaatlikud, sest tihti ei oska puhkajad liiva raskust hinnata ning raske liivakoorma all võib inimene lämbuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles