Uue kuu algusest ei kehti roheline kaart Venemaal ega Valgevenes

Postimees Reis
, reis.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Eesti sõidukile väljastatud roheline kaart ei kehti alates 1. juunist Venemaal ega Valgevenes. Samuti ei kehti alates 1. juunist Venemaal või Valgevenes väljastatud roheline kaart Eestis ega teistes Euroopa Majanduspiirkonna riikides.

«Kui inimene soovib Eesti registris oleva autoga sõita Venemaale või Valgevenesse, siis tuleb arvestada, et alates 1. juunist meie roheline kaart seal enam ei kehti. Seda isegi juhul, kui rohelise kaardi kindlustusperioodi lõpp on 1. juuni või hilisem ning Venemaa ja Valgevene on rohelise kaardi trükisel läbi kriipsutamata,» selgitas Salva Kindlustuse sõidukikindlustuse osakonna juhataja Tõnis Tohver.

«Klient, kes soovib alates 1. juunist oma sõidukiga reisida Venemaale või Valgevenesse, peaks enne sellist sõitu kindlasti uurima, kus ja kuidas nendesse riikides sobilikku liikluskindlustust vormistada,» lisas Tohver. Kui Eestis elav inimene satub Venemaal või Valgevenes liiklusõnnetusse, siis liikluskindlustuse kahju hüvitamist saab nõuda üksnes riigis, kus õnnetus toimus.

«Venemaa või Valgevene registrimärgiga autoga saab Eestis ja Euroopas sõita üksnes sõlmides piirikindlustuse või registreerides sõiduk ümber Eesti või muu Euroopa riigi liiklusregistris ning soetades seejärel tavaline liikluskindlustus,» selgitas Tõnis Tohver.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles