Mida teha Valgamaal?

Copy
Foto: Shutterstock

Salapärases Taagepera lossis puhkad kui muinasjutus

Valgamaal, kauni looduse keskel asuvas ajaloolises Taagepera lossikompleksis, ootab sind Wagenküll lossispaa.

Wagenkülli restos saad kiirustamata nautida häid toite, kuulata kauneid lossikontserte, nautida luksuslikke sauna- ja spaavõimalusi. Sinu päralt on muredest vaba aeg keset vaikust ja linnulaulu. Võid teha seda, mis tundub hetkel hea – puhata ja lugeda või saunatada ja jalutada. Taageperas võid veeta aega justkui muinasjutus: salapärane loss peidab endas sajanditagust meeleolu ja interjööre, mis on kohandatud tänapäevaselt mugavaks.

Wagenkülli lossispaa asub väärika Taagepera lossi keldrikorrusel, kus sind ootavad kõrgete võlvkaartega basseinid, erinäolised saunad ja romantilised puhkealad. Spaa sooja veega välibassein on avatud aastaringselt. Suvel on basseini lahtikäiv katus avatud ja ilusa ilma korral võid nautida basseini kõrval asuvat suurt päevitusala.

Juulis avatakse lossi taga uus park, mille pärliks on hiiglaslik, kümnemeetrise diameetriga purskkaev. Parki ilmestavad kuninglikud elupuualleed, kogu suve värvi pakkuvad lillepeenrad ja hoolikalt valitud puud-põõsad. Lossipargis saab pidada ka piknikku.

Lossispaa Wagenküll pakub luksuslikku ja romantilist majutust kokku 70 numbritoas ja sviidis, millest igaüks on eriline. Skandinaaviamaade kauneim juugendloss ootab sind nautima ajaloolist interjööri ja kõiki tänapäevaseid mugavusi, imelisi hoolitsusi, suurepärast toitu ning kaunist loodust!

Tõrva Veemõnula

Tõrva Veemõnula on Lõuna-Eesti uusim vee- ja saunakeskus, kus mõnulejaid ootavad neli erinevat sauna, suur kolme rajaga 25-meetrine ujumisbassein, ruumikas laste- ja mõnubassein liumäega, mullivannid ja lõõgastusala. Meeli paitab maaliliselt kaunis vaade loodusele, mis avaneb maast laeni akendest ning mida saab nautida nii saunalavalt kui mullivannist. Kohvikus ja basseinibaaris pakutakse värskendavaid kokteile, smuutisid ja karastusjooke ning toekaid eineid.

Tõrva Veemõnulasse saab tulla puhkama mitmeks päevaks, sest alles eelmisel aastal avati kaasaegne ja hubane majutusosa, mille tubades on olemas kõik vajalik tõeliselt lõõgastavaks puhkuseks.

Veemõnulasse on suurepärane minna puhkama just suvel, sest külastajaid ootab päikeseterrass, kus saab suvist jume hankida eriti mõnusasti, samal ajal basseinibaarist võetud karastavat jooki nautides. Lisaks on Veemõnula läheduses tegevusi nii suurtele kui väikestele. Kohe vee- ja saunakeskuse kõrvalt saavad alguse 18 korviga looduslik kettagolfi rada ning Tõrva terviseradade matkaring. Hoone vahetus läheduses asuvad välijõusaal ja madalseiklusrada. Kiviviske kaugusele jääb hiljuti renoveeritud ning Eesti üheks kaunimaks spordiväljakuks tituleeritud Tõrva staadion koos multifunktsionaalse palliväljakuga ning Vanamõisa järv koos Baltimaade kõrgeima vettehüppetorniga. Puhkuse planeerimisel suvituslinnas Tõrvas saab ideid lehelt visittorva.ee

Mõnus atmosfäär, soojad ja tervist turgutavad saunad, lõõgastav vesi – see on idüll, mis ootab sind Tõrva Veemõnulas.

Copy
Tagasi üles