Mida teha Saaremaal?

Copy
Foto: Shutterstock

Kuum saun suvise melu südames Saaremaal

Saaremaal aeg justkui peatuks. Sind tervitavad kadakad, värske kala ning viikingite vanad rajad. Juunist augustini on nii Kuressaare kui Grand Rose spaa mõnusalt suvise melu südameks.

Ühe korraliku puhkuse juurde kuulub alati ka kuum saun. Kas teadsid, et vanemas keeles tähendas «leil» hinge ja just seetõttu räägitakse alati saunadest kui keha ja vaimu kosutusest? Grand Rose spaas on leil kõrgelt hinnatud ning tänu kvaliteetsetele saunadele on Grand Rose SPA tuntud üle Eesti. Külaliste vaieldamatuks lemmikuks on kõrgeima temperatuuriga (+90˚C) ja keskmise õhuniiskusega väline leilisaun. Suvel saad mõnusalt väliterrassil päevitada, saunatada ning parimaid kokteilie nautida. Kõlab nagu suvepuhkuse parim osa!

Spaakeskusest leiab ka eheda soome sauna, kaseleili sauna, kõrge temperatuuriga välisauna, aurusauna, soola-aurusauna, kadakasauna ning sanaariumi. Mugavalt saunade läheduses asuvad hoolitsustetoad, kus saad nautida nii massaaže, näohoolitsusi kui maniküüri või pediküüri, et suvesündmustel end veelgi mõnusamalt tunda.

Kui spaakeskuses käidud, siis kostita end saare parimate roogadega hotelli auhinnatud restoranis Rose. Aasta Kokk 2022 võistlusel II koha võitnud peakokk German Macharashvili on loonud suussulava suvemenüü, mille hõrgud maitsed lihtsalt kutsuvad proovima. Suvisel ajal valmivad saaremaised kala- ja liharoad grillterrassil otse külastaja silme all. Sinu ülesandeks on vaid head ilma, seltskonda ja maitseid nautida.

Valsi taktis Saaremaale Thule pöörisesse

Kas tead, et saarlased protestisid nõukogude võimu vastu kõiki oma igapäevaseid tegemisi valsi taktis tantsides ja seda, millised olid saarlaste kulmud enne Masingu õ-tähe Saaremaale jõudmist? Ning et president Lennart Meri tegelik huvi Kaali meteoriidikraatri vastu oli hoopis soov kraatri põhja peidetud saare õlle ihaldatud retsept kätte saada?

Nendest ja paljudest teistest ennekuulmatutest faktidest kubiseva Thule Koja alternatiivajaloo muuseumi humoorikas väljapanek tunnuslausega «Ära usu kõike, mida näed» viib külastaja reisile maailma äärele. Seal on müüte Saaremaa tekkimisest ja üleloomulikke olendeid, kellega Kreeka maadeavastaja Pytheas 2300 aastat tagasi oma teekonnal Thulet otsides kohtus. Põnev ja silmi avav reis läbi hoone kolme korruse võimaldab erinevate mängude ja lugude kaudu nii suurtel kui väikestel ühiselt meelt lahutada. Ja nalja on nabani, saare naise nabani!

Lisaks sellele on Thule Kojas väärtfilmikino, mille jahedatesse kinosaalidesse kõrvetava päikese eest varjuda, sest suvise koolivaheaja mitmekesine programm pakub elamusi nii suurtele kui väikestele. Alates 2020. aastast kuulub Thule Kino Europa Cinemas võrgustikku ning lisaks Euroopa filmidele näidatakse seal nii Hollywoodi kassahitte kui kodumaiseid mängu- ja dokumentaalfilme. Turgutava joogi saab katuseterrassil, hoone tornist avaneb vaade linnale ja merele.

Thule Kojas on mitmeid õdusaid ja valgusküllaseid ruume laste sünnipäevade ja koosviibimiste läbiviimiseks, aga ka suurepärased tingimused kaasaegse konverentsi korraldamiseks. Uuri lähemalt siit.

Kojast jalutuskäigu kaugusel on linna parimad restoranid, hotellid ja spaad, Kuressaare linnus ning teised vaatamisväärsused. Võtab juba silme eest kirjuks, jah? Mine kohale, põneva arhitektuuriga Thule Kojas juba igav ei hakka!

Jälgi Thule Koja tegemisi ka Facebookis ja Instagramis.

Kirve viskamise ja taimedega värvimise õpetus Asva viikingikülas

Kes meist poleks puutunud kokku romantiliste piltidega viikingitest kui muistsetest Põhjala kangelastest! Nüüd on Saaremaa viikingid end sisse seadnud põlisesse viikingite kantsi Asva muinaslinnuse veerel, kus on maid haritud ja sõdu peetud juba pronksiajast saati. Siin on temaatilised tegevused põimitud tänapäevaste atraktsioonidega ja rohkelt toimetamist jagub igas vanuses viikingile.

Siinses Asva viikingikülas saad lihvida oma oskuseid nii vibulaskmises ja kirveviskamises kui ka vahvates osavusmängudes. Sepikojas võid katsetada sepatööd ning Emandakojas kaasa lüüa töötubades.

Iga viiking oli seikleja, just seepärast on ka siin kõrgseikluspark, kus elamus on garanteeritud nii põlvepikkustele algajatele kui ka juba kogenud viikingitele. Ligi 12 meetri kõrgusel ootavad vallutamist rohkem kui 50 turnimismängu neljal erineval tasandil ning üle 100 meetri pikkune vägev õhusõit.

Viikingiküla looma- ja linnupark ning ratsaretk lähedalasuvas Asva hobusekasvatuses garanteerivad põneva elamuse.

Saaremaa viikingisuve sündmuste avalöögi annab 10. juunil võimas Metsatöll, 17. ja 18. juunil tähistatakse aga Asva viikingiküla minijuubelit ja pisiviikingite laulu-mänguhommikut peetakse 29. juunil.

Viikingite perepäev koos põnevate tegevustega ootab külla 22. juulil ning luust tarbeesemete valmistamist saab meistri juhendamisel õppida 1. ja 2. augustil. Viikingiküla suvesündmuste kava muudkui täieneb, täpsema info saad SIIT.

Copy
Tagasi üles