Pisarates naine hoiatab turiste: ärge toetage Tais sellist julmust (3)

Mona Lii Konnapere
, reporter-toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Austraalia sotsiaalmeediastaar Rory Eliza jagas hiljuti TikTokis videot, kus ta rääkis pisaratega võideldes hirmsast juhtumist, mida ta Tais reisides koges.

21-aastane naine selgitas videos, et ta sõitis hiljuti Tai linna Phuketisse puhkama ning kuna ta oli sotsiaalmeedias näinud videoid turistidest, kes poseerisid väikeste ahvibeebidega, siis soovis ta linna külastades ka ise seda kogeda. Rory sõnul küsis ta mitme reisikorraldaja käest, kus ta sellist kogemust saada võiks ning kuigi üks inimene vältis seda küsimust täielikult, sai ta teiselt reisikorraldajalt soovituse, et ta võiks külastada ühte kuulsat parki, kirjutab New York Post

Ta rääkis, et ta pidi enne ahvidele ligipääsemist tasuma sisenemise eest ja kui tema ees uksed avanesid, sai naine suure šoki. Rory tunnistas, et ta oleks soovinud varem teada, et raha makstes toetab ta loomade julma kohtlemist. Ta meenutab, et ta sai süles hoida väikest ahvi, kellel oli kaelas rihm, mille küljes oli omakorda metallkett, mida üks töötaja tõmbas.

Pisarates Rory jagas, et seda oli väga kurb kõrvalt näha ning ahvipoeg tema süles oli justkui kivistunud. Naise sõnul hakkas väike ahv iga kord karjuma ja hääli tegema, kui pargi töötaja teda naise sülest ära rebida üritas. Lisaks klammerdus loomake iga korraga veelgi tugevamalt Rory külge.

Naine pani inimestele südamele, et nad mitte mingil juhul seda julmust ei toetaks. Kui ta pargist välja kõndis, küsiti temalt väravate juures, et ehk soovib ta annetada raha ahvide eest hoolitsemiseks ning Rory vastas töötajale, et ta kindlasti ei toeta seda, kuidas pargis ahvidesse suhtutakse.

Nuttes ahvide juurest lahkunud Rory jagas videot mitmes sotsiaalmeediakanalis ning kutsus inimesi üles sellist vastikut tegevust lõpetama. Ta tunnistab, et kuna ta polnud varem Tais käinud, siis polnud ta ka teadlik sellest, kuidas loomadega käitutakse.

Paljud inimesed tänasid Roryt sõnavõtu eest, kuid teised kritiseerisid, et naine oli rumal, et ta eelnevalt asja ei uurinud. Üks inimene kirjutas, et ta plaanis ka ise Taisse reisida ja ahve külastama minna, kuid tänu naise videole kavatseb ta nüüd oma plaanid ümber teha. Kriitikud aga arvasid, et naine oleks juba varem pidanud mõistma, et raha eest loomade süles hoidmine ei ole õige. Lisaks arvati, et ehk oli ahvi keti küljes hoidmine õigustatud, sest loom oli siiski metsik.

@roryeliza

Trigger warning. Dont support this. Its called the monkey show in Phuket. I wish i knew..: thats why they make u pay before u go in. Becaude they know its wrong

♬ original sound - 𝚁𝚘𝚛𝚢𝚎𝚕𝚒𝚣𝚊 ♛
Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles