Pärnumaa parimad restoranid, mida kindlasti sel suvel külastada!

Sisuturundus
, reklaamartiklite toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Mis võiks olla veel parem, kui ühiselt koosveedetud aeg endale kallite inimestega, suviselt mõnusas Pärnus ja imemaitsvate toiduelamustega? Vabadel hetkedel tuleb lubada endale lõõgastumiseks aega ja siin artiklis saab lugeda rännakut imeliste maitsete ja kogemusteni.

Pärnu heade maitsete klubi Gastronoom

Astudes sisse Pärnu kesklinnas asuvasse restorani Gastronoom võetakse teid vastu sõbraliku ja särava naeratusega. Kui 2007-st aastast alates tegutseti Lime lounge nime all, siis jaanuaris 2020 laieneti ka kõrvaltruumidesse ja uue koha nimeks sai Gastronoom. Nimi tuli selle järgi, et nõukogude ajal asus seal toidupood nimega "Hommiku Gastronoom". Kui muidu valitses tol ajal lettidel külluslik tühjus, siis sealt poest võis aeg-ajalt ikka head ja paremat nii leti pealt kui leti alt saada. Sama ideed - et nii leti pealt kui leti alt saab head ja paremat - jätkab ka uus restoran.

Gastronoom on Pärnus asuv heade maitsete klubi, milles kohtuvad söök, jook ja muusika. Põhjuseid, miks restoran igal ajahetkel inimestest kihab, on mitu.

Esiteks on Gastronoom oma veinivaliku, menüü rikkalikkuse ja hubasusega väga kutsuv koht. Selle sõbralikud ja muhedad omanikud hindavad kõrgelt elu nautimist ja rõõmsat tuju. Ise on nad veiniinimesed, kes naudivad head sööki ja mõnusat seltskonda. Kõik see ja pluss veel võimalus mugavalt ilusas kohas aega veeta saidki Gastronoomi loomise aluseks.

Oma täies ilus avatud restoran-lounge ootab suvel külla kõiki, kes soovivad maitsta head veini, värskendavaid kokteile ja mõnusat suvist menüüd.

Toidumenüü on rohkem suunatud mereandidele. Külastajate suurteks lemmikuteks on krevetid, kaheksajalg ja tuunikala. Suvel soovitakse alati ka burgerit, mis siis ka menüüsse võetakse. Aga tehakse seda kohapeal valmistatud suussulava brioche kukli ja pardikotletiga. Magustoitudest on rahva lemmik kindlasti mango-toorjuustukook (gluteenivaba), mis juba Lime'i ajast menüüs.

Jookide poole pealt on suur kokteilimenüü - nii alkovabade kui ka alkoholiga jookidega. Esimesena Pärnus on võimalik Gastronoomis nautida veine ka automaatsest veiniaparaadist, kus kaardi alusel on võimalik ideaalsetes tingimustes hoitud erineva hinnataseme ja kvaliteediga veine katsetada: saab tellida nii terve pokaali, poole kui veerandi kaupa. Nii saab teha veiniga tutvust enne kui otsustada, milline kõige paremini mekib. Kokku saab aparaadist pokaaliga valida 14 erineva veini vahel. Lisaks veel ka suur joogivalik veinimenüüs, kus võimalik pokaaliga tellida mitmeid veine. Ja ei saa mainimata jätta Pärnu kõige rikkalikumat šampanja ja vahuveini valikut.

Nädalavahetustel mängib õhtuti muusikat DJ. Kuna Gastronoomis kohtuvad mõnus õhkkond, hea muusika ning maitsev toit, siis need, kes ei soovi ööklubisse minna, saavad seal nädalavahetustel kauem istuda ja ka tantsida. Suvehooajal on avatud õdus terrass, mis mahutab 40 inimest.

Et olla kursis Gastronoomi uudiste ja üritustega, tasub jälgida nende tegemisi ka Facebookis ja Instagramis.

Avatud:

E-N 12-24

R-L 12-02

P 12-22

Aadress: Hommiku 17, Pärnu

Miami Kitchen & Lounge on suvise Pärnu ööelu peomelu säravaim sõlmpunkt

Miami Kitchen & Lounge avarad terrassid ja saalid on sumedatel suveöödel tulvil muusikat, valgust ja pidu. Miamisse tullakse, et pidutseda nagu Miamis.

Miami lounge’i kahel korrusel rõõmustavad pidulisi nii hõrk menüü ja joogikaart, sõbralik teenindus ja kui ka hoolikalt valitud DJ-d.

Kas oled valmis maitserohkeks suveseikluseks? Tule ja proovi Miami uuenduskuuri läbinud menüüd ja lase oma maitsemeeltel pidutseda. Meie mitmekülgne menüü pakub laia valikut maitsvaid roogasid, mis rõõmustavad nii suuri kui ka väikseid gurmaane.

🍤 Armastad mereande? Proovi meie röstitud hiidkrevette või vürtsikat krevetipastat.

🍔 Oled 100% lihatoitude fänn? Vali Miami krõbetiivad, põrsa BBQ-ribi või meie populaarne Miami käsitöö-veiseburger.

🍰 Magusasõpra rõõmustame ahvatleva juustukoogiga, mida serveeritakse koos vaarikapüree ja värske marjadega.

Vaata tervet menüüd siit 👉🏻 https://miamilounge.ee/menuu/

Tule, teeme Pärnust Miami.

Lõõgastav maapuhkus Pärnumaal Tõstamaa Meiereis

Tõstamaa Meierei Resto & Hotell sündis pererahva soovist äratada ellu väärika ajalooga tootmishoone, mis seisis aastakümneid tondilossina keset alevit. Idee oli luua mõnus kohtumispaik nii Tõstamaa inimestele kui ka kaugematele külalistele. Pärast ligi kümme aastat kestnud ülesehitustöid avati 2021. aastal hotell, aasta hiljem ka restoran. 1924. aastal asutatud Tõstamaa Võitööstus oli läbi aastakümnete piirkonna tähtis tööstusettevõte. Meiereisse toodi ümbruskonna taludest piima, millest valmistati võid, koort ja juustu. Alates uue sajandi algusest seisis maja pea kakskümmend aastat tühjana. Restorani saalis ongi eksponeeritud majast pärit esemed, koridorides ning hotellitubades saab kaasa elada maja muutumisele läbi aastate ja seal töötanud inimestele. Kõik esemed ja fotod annetati Tõstamaa inimeste poolt kingituseks hotelli avamise puhul, mille üle pererahvas on väga tänulik.

Renoveerimise käigus hoiti alles kõik, mis säilitamist kannatas - saja-aastastest algupärastest seinapalkidest ja Tõstmaa kollastest tellistest kuni 1970-ndate Estoplasti legendaarsete valgustiteni. Enamus maja mööblist ja sisustusdetailidest pärineb odavväljamüükidelt, antiigiladudest ning kohalike meistrite töökodadest. Nutikas taaskasutus ja mõistlik tarbimine on Tõstamaa Meierei olulised väärtused. See mõtteviis on aidanud maja üles ehitada säästlikult ja ilma toetusmeetmeid kasutamata.

Vaatamata sellele, et hotell ei asu kusagil suurlinna südames, pole seal mugavustes järele antud. Hotelli terrassil on soojendusega bassein, igas toas king-size voodid, privaatne vannituba, pimenduskardinad hea une jaoks. Külalisi ootab mõnus hommikusöök.

Meierei Resto jaoks on väga oluline kohaliku toidukulutuuri arendamine. Kohalikust toorainest põnevate maitsete loomine on toonud restole juba pärast esimest suve White Guide 2023 soovituse.

Enamik toorainest jõuab kööki kohalikelt kalameestelt, jahimeestelt ja talupidajatelt. Maja ajaloost lähtuvalt on alati aukohal ka head juustud. Mekkida saab lähikonnast pärit veine ja kangemaid napse. Restorani minnes on kindel soovitus koht ette broneerida, sest ka suvel ollakse aeg-ajalt suletud erasündmusteks. Majas saab aastaringselt tähistada pidulikke sündmusi, pidada töiseid seminare ning nautida puuküttega sauna. Kokku mahub hotelli koos kõrvalasuva suvituskorterite majaga 40 inimest, restosse kuni 50 inimest.

Suvehooajal 20.06. – 20.08. on maja avatud gruppide kõrval ka üksikreisijatele – minna võib nii perega kui romantiliselt kahekesi. Vaadata on sealkandis palju. Ümbruskonda jäävad mitmed liivarannad, romantilised rannaniidud, Tõstamaa mõis, kalameeste paradiisina tuntud Ermistu järv ja maaliline Tuhu raba. Munalaiu sadamasse Kihnu minekuks on vaid kümme minutit autosõitu. Seene- ja mustikaretkele või metsamatkale saab startida lausa hoovist. Ja loomulikult pole midagi mõnusamat kui suveterrassil hea toidu ja joogi nautimine.

Parima hinna saab alati Tõstamaa Meierei Resto & Hotell kodulehelt.

Uudiseid ja pakkumisi tasub jälgida ka Facebookist  ja Instagramist

Kalli mnt 9, Tõstamaa, Pärnu maakond, 88101, EESTI

INFO ja GRUPIBRONEERINGUD: tostamaa.meierei@gmail.com ,tel.: +372 5887 0556

HOTELLI VASTUVÕTT & RESTO BRONEERINGUD: meiereiresto@gmail.com , tel.: +372 527 8864

Grusiinid linnas – naudingud Gruusia restoranis Pärnu südames

Üks eriline koht Pärnu toidukaardil on Kolhethi restoran, mis pakub autentset, kuid mõningate kohandustega Gruusia kööki. Kolhethi on saanud tuntuks oma ainulaadse menüü, kvaliteetse toidu ning hubase atmosfääri poolest.

Õdus Kolhethi restoran, mis avati 12 aasta eest, asub Pärnu südames, Kuninga tänaval ja loomulikult saab suvehooajal istuda ka õues. Restorani sisenemisel saate kohe tunda Gruusia külalislahkust ja soojust. Sisekujundus on stiilne, kasutades traditsioonilisi Gruusia elemente. Kui jõuate Kolhethisse, võetakse teid vastu sõbraliku teenindusega, mis on omane Gruusiale. Restorani personal on teile alati abiks ja valmis soovitama parimaid toite vastavalt teie maitse-eelistustele. Menüüs leiate laia valiku traditsioonilisi Gruusia roogasid, mis on valmistatud värskest ja kvaliteetsest toorainest.

Gruusia köök on kuulus oma maitsvate liharoogade, värskete salatite, suussulavate juustupirukate ja maitsvate kastmete poolest. Kolhethi restoranis saate nautida selliseid klassikalisi roogasid nagu hinkalid (Gruusia pelmeenid), šašlõkk, traditsiooniline juustupirukas hatšapuri, mida saab proovida ka lihaga või munaga ja palju muud. Pakutakse hõrke roogi nii lamba-, sea-, talle- kui kanalihast, mitmed neist on sütel grillitud. Samuti ei puudu kala - küpsetatud forell, millel lisandiks värsked aedviljad ja praekartul. Imelise maitseelamuse saavad ka veganid, kuna valikus on salateid köögiviljade, pähklite ja šampinjonidega, traditsiooniline köögiviljahautis ning hõrk Badrizani - kreeka pähkli ja küüslaugu püreega kaetud praetud baklažaan. Kindlasti tasub proovida rahvuslikke suppe nagu Hartšo Imeruli- see on lihasupp tomati ja riisiga või siis Lobio Megrulit ubade ja sibulaga.

Ja kes saaks lahkuda ilma magustoitu maitmata! Magusaarmastajatele pakutakse traditsioonilist Pahlava adžaariat, mis on kihiline kreeka pähkli-meekook šokolaadi ja granaatõunaseemnetega. Või siis Tkbili plovi - Gruusia rahvuslik riisi dessert mee, rosinate, õunte ja pähklitega.

Hatšapurid, hartšo, lobio, hinkalid ja teised hõrgutised on Gruusiast Eestisse toonud peakokk Manana Keburia.

Toidud on hoolikalt valmistatud vastavalt Gruusia retseptidele ja maitsevad just nagu kodumaal. Samas on lisatud ka muid roogasid, et igaüks leiaks omale meelepärase toidu. Lastele pakutakse näiteks Pizzat.

Lisaks imemaitsvale toidule pakub Kolhethi restoran ka suurepärast joogipoolist. Gruusia veinikultuur on väga rikas ja pärineb tuhandete aastate tagant. Restoranis on lai valik Gruusia veine, teenindajad on valmis soovitama parimaid veine, mis sobivad ideaalselt. Ei puudu ka Gruusia õlled ja limonaadid.

Uudistega tasub kursis olla ka Facebookis. On korraldatud näiteks reisimänge, kus õnnelikud võitjad on saanud minna reisile Gruusiasse ning on osaletud Pärnu Restoranide Nädalal.

Restoran Kolhethi ootab külastajaid P-N 12:00 – 23:00, R-L 12:00 – 24:00.
 

Restoran KUU

KUU on à la carte-restoran Pärnus, Tervis spaahotelli 1. korrusel.

KUU on restoran, mille menüü ja joogikaart pakub valikut igale maitsele.

Restorani toidud on inspireeritud merest, millelt ta peegeldub ja rannakarjamaadest, mida ta valgustab. Restorani menüü väärtustab head toorainet ning sellele loominguliselt lähenevat kokakunsti.

Lisaks toitudele pakume naudingut ka veinihuvilistele. Joogikaart on hoolikalt koostatud ning sisaldab valikut parimatest veinidest, mis on spetsialistide poolt hoolega valitud. Nii saavad külalised nautida täiuslikku kooslust toidu ja veinide vahel, täiendades üksteist suurepäraselt.

Tule avasta koos meiega KUU suvist menüüd mille ühise nimetajana võiks tuua välja klassikalise euroopa köögi, mis on piisavalt vaheldusrikas, et igaüks võiks leida just enda maitse järgi roa. Seltskondadele on nautimiseks näiteks suupiste ja juustuvaagen. Veinikaardist on uusi maitseid hispaania kuumusest mis on meie roogadele ideaalseks kaaslaseks. Sarnaselt menüüle ja veinikaardile on laienenud ka meie kokteilivalik pakkudes sumedasse suveõhusse terrassil avastamist väärt maitseid.

Restorani KUU interjöör on elegantne ja kaasaegne, luues unikaalse atmosfääri mereäärses spaahotellis. Restoran võlub külalisi oma kauni kujunduse ja pilkupüüdva värvipaletiga. Interjööri värvilahendus loob luksusliku ja salapärase õhkkonna. Restoranis on 50 istekohta, mis võimaldab nii suuremaid seltskondi kui ka luua hubaseid lauakesi kahele. Restoranis on eraldi ruum, mis võib pakkuda privaatsust ühele seltskonnale. Üldmulje on stiilne, kus tähelepanu on pööratud detailidele, loomaks meeldivat õhkkonda külastajatele.

KUU ootab end külastama kõiki - nii lähedalt kui kaugelt.

Kontaktid

À la carte-restoran KUU

Seedri 6, 80010 Pärnu (Tervis ravispaahotelli 1. korrusel)

Laudade reserveerimine tel 445 0372 või e-maili teel kuu@spatervis.ee

http://www.spatervis.ee/sook_jooket/a_la_carte_restoran_kuu

https://www.facebook.com/spatervis/

Restoran Purpur

Purpur on kuninglik värv. See on võimu, külluse ja dekadentsi värv. See on liha ja veini värv.

Purpur on hubane à la carte-restoran, mis asub imekaunis mereäärses kuurortlinnas Pärnus, 4-tärni spaa-hotelli Tervise Paradiis 2. korrusel. Restoran pakub külastajatele erilist kulinaarset kogemust ning unustamatuid maitseelamusi.

Purpuri õdus ja stiilne atmosfäär ning vaieldamatult Pärnu parim vaade merele loob meeldiva õhkkonna romantilisteks õhtusöökideks või lõbusateks sõpradega koosviibimisteks. Suvekuudel on restoranil avatud väliterrass, kus saab nautida merevaadet ja sumedaid suveõhtuid.

Restorani professionaalne teenindus ja kõrge kvaliteet on muutnud selle Pärnus hinnatud restoraniks.

Restoran mahutab 50 külalist.

À la carte-restorani Purpur peakokk Kairit Akker on noor ja andekas toidukunsti visionäär. Tema kirg ja pühendumus on selgelt näha igas tema valmistatud roas. Kairit on särasilmne, ent samas nõudlik, tagades, et iga köögist väljuv roog oleks parim, mida restoran saab pakkuda.

Meie peakokk Kairit Akkeri poolt lihvitud ja täiustatud menüü ootab avastamist ning proovimist. Purpuri menüü on mitmekesine ning pakub midagi igale maitsele. Restorani peakokk paneb suurt rõhku värsketele ja kvaliteetsetele toorainetele. Ta omistab suurt tähtsust puhastele maitsetele ning püüab toorainest esile tuua selle parimad omadused, säilitades samas selle loomuliku iseloomu. Kairit jälgib hoolikalt hooajalisi toiduaineid ja kasutab neid loominguliselt, et pakkuda ainulaadseid maitseelamusi. Kairit on innovaatiline ja julge kokk, kes julgeb katsetada uusi maitsekombinatsioone ja tehnikaid. Tema roogades on tasakaalustatud maitseprofiilid, kus kohtuvad erinevad tekstuurid ja üllatavad kooslused.

Purpuri suvise menüü tarbeks on meie peakokk Kairit saanud inspiratsiooni kogu maailmast. Einet alustades võid kujutleda end udusesse Piemonti linnakesse nautima bruchettat tuunikalaga või hoopis Pugliasse Burratat nautima. Krõbekana või burgerit süües võid end tunda nagu Londoni parimates tänavatoidukohtades. Roogade kõrvale oleme sobitanud Hispaania kuumuses küpsenud veini ja siis järsku olemegi tagasi Pärnus ning naudime magustoiduks kohaliku astelpajunapsiga vürtsitatud linnupiima või viib teekond hoopis klassikalist prantsuse kööki nautima brüleekreemiga. Meie menüüst leiab midagi igaühele, sest kuigi eeltoodud köökidel on suured erinevused, ühendab neid kõiki ja samuti meid, armastus suurepärase toidu ja heade maitsete vastu.

Kui otsid toiduelamusi ja meeldivat atmosfääri Pärnus, siis Purpur on kindlasti restoran, mida peaksid külastama.

Kontaktid

À la carte-restoran Purpur

Side 14, 80010 Pärnu (Tervise Paradiis spaa-hotell & veekeskuse 2. korrusel)

Laudade reserveerimine tel 445 0242 või e-maili teel purpur@spa.ee

http://www.terviseparadiis.ee/sook_jooket/ala_carte_restoranet

https://www.facebook.com/terviseparadiis

Copy
Tagasi üles