SEIKLEJAHING ⟩ Loo kustumatud mälestused Harjumaal

Copy
Foto: Shutterstock

Juuli lõpus tuleb Eestisse poppduo Hurts

25. juulil esineb Tallinnas lauluväljaku Mere alal armastatud Manchesteri duo Hurts. Esialgu pidid nad andma Baltimaades vaid ühe kontserdi Lätis Siguldas, kuid Eesti fännide suurel nõudmisel lisati tuurile ka Tallinna kontsert.

Hurts alustas tegevusega 2009. aastal, kui vokalist Theo Hutchcraft ja multiinstrumentalist Adam Anderson koostööd tegema hakkasid. Neile on omased suurepärased meloodiad pigem 80ndatest, pisut sünged, kuid intrigeerivad tekstid ja omapärased muusikavideod täis üllatavaid pöördeid.

Hurts sai kiiresti tuntuks juba oma esimese albumiga «Happiness» (2010). Kuus singlit sellelt plaadilt jõudis edetabelite tippu erinevates Euroopa riikides ning album sai kuldplaadi staatuse Suurbritannias ja Austrias ning plaattinaplaadi staatuse Saksamaal. Hiljem järgnesid plaadid «Exile» (2013), «Surrender» (2015) ja «Desire» (2017).

Juuli lõpus toimuval kontserdil saab kuulda nii nende värskeimat loomingut bändi viiendalt albumilt «Faith» kui ka varasemaid megahitte, nagu «Wonderful Life», «Better Than Love», «Stay» ja paljud teised.

Albumi «Faith» materjal sündis keerulisel pandeemia ajal ning seetõttu lükkus ka esialgu 2021. aastaks planeeritud tuur edasi. Theo Hutchcraft on albumi kohta rääkinud, et nad tahtsid minna tagasi oma esialgse olemuse juurde, armudes uuesti sellisesse muusikasse, nagu alguses tegid. Neid on alati popmuusika tumedam pool paelunud ja kuigi oli kummaline aeg, et uut muusikat välja anda, oli tunne siiski hea, sest nende muusikas on positiivne sõnum, mis räägib muutumisest ja muutuste aktsepteerimisest. Nad loodavad, et inimesed leiavad selle sõnumi nende muusikast üles, nagu ütleb ka üks esimene suurim hittlugu: «Never give up, it`s such a wonderful life» Hurts - Wonderful Life (Original Video)

Piletid on müügil Piletilevis.

Foto: flickr.com

Juulis annab Tallinnas Baltimaade ainsa kontserdi Megadeth

26. juulil on heavy-metal'i fännide jaoks oodatud pidupäev, sest Tallinna lauluväljaku Mere alal esineb thrash-metal'i bänd Megadeth. See on legendaarne Dave Mustaine’i bänd ainsa kontserdiga Baltimaades.

Megadethile panid 1983. aastal alguse kitarrist, helilooja ja vokalist Dave Mustaine ning bassimängija David Ellefson. See on üks tähtsaim thrash-metal'i bänd maailmas – Megadeth kuulub koos Metallica, Slayeri ja Anthraxiga selle muusikastiili suurde nelikusse. Oma pika ja eduka karjääri jooksul on Megadeth välja andnud 16 stuudioalbumit, millest 6 on USAs plaatinastaatusesse tõusnud ning mida on kokku müüdud üle 40 miljoni koopia. Bänd on võitnud erinevaid muusikaauhindu, sealhulgas ka Grammy ja koos teiste suure neliku liikmetega peetakse neid olulisimateks thrash-metal'i žanri loojateks ja arendajateks. Megadethil on miljoneid fänne üle kogu maailma, sealjuures igas vanusegrupis.

Bändi liider Dave Mustaine oli Metallica esimene kitarrist, kuid pärast mitmeid pahandusi ja seetõttu sealt väljaviskamist otsustas ta kokku panna bändi, mis oleks Metallicast üle nii mänguoskuste kui kitarrimängu kiiruse poolest ning teeks raskema suunitlusega muusikat. See tal ka õnnestus, sest just tehniline täpsus, oskused ja mängukiirus on Megadethi trumpideks.

Bändi debüütalbum «Killing Is My Business… and Business Is Good» (1985) saavutas üsna keskpärase tulemuse, kuid juba järgmine plaat «Peace Sells… but Who’s Buying?» (1986) köitis laiema publiku huvi. Edasised albumid tõid koos ülemaailmse tuuritamisega kaasa suured müüginumbrid ja plaatinastaatused.

Megadeth – Symphony of Destruction (Live in Argentina) 

Piletid Piletilevist.

Foto: flickr.com

Energiapuhang ja psühhoteraapia TopGun lasketiirust

Suvi on suurepärane aeg mugavustsoonist väljaastumiseks. Näiteks võiks igaüks vähemalt korra elus proovida tõelisest tulirelvast laskmist. Seda aga muidugi professionaalide valvsa pilgu ja täpse käe all. Ideaalne koht katsetamiseks on TopGun lasketiir Tallinna lähistel Viimsi keskmes.

Lasketiiru eesmärk on tõsta inimeste teadlikkust relvadest ja nende käsitsemisest, andes kogemusega kaasa tõelise adrenaliinilaengu. Samaaegselt on laskmine väga hea viis, kuidas stressi maandada ja igapäevamured selja taha jätta.

TopGun lasketiiru meeskond on kokku pannud laia valiku pakette, kust leiab endale sobiva nii algaja kui kogenud laskja. Lasta saab üksi, kahekesi, või lausa suurema seltskonnaga.

Lasketiir on väga hea koht ühe ägeda poissmeeste- või tüdrukuteõhtu korraldamiseks! Suuremale seltskonnale sobib ideaalselt pakett «Sõpradega tiiru» või «Firmaüritus». Laskmisest saab teha instruktori juhendamisel ka vahva võistluse, et näha, kes on seltskonna osavaim. Pakettidega saab lähemalt tutvuda siin.

Kes pakettide nimekirjast endale huvipakkuvat ei leidnud, saab ise täiesti nullist paketi kokku panna, vastavalt oma huvidele ja soovidele.

Lisaks pakettidele viivad TopGuni laskeinstruktorid läbi erinevaid koolitusi ja kursusi. Lasketiir pakub näiteks relvaloa koolitust, esmaabi koolitust aga ka IPSC turvalise laskuri koolitust.

Juba teadjamatel soovitame liituda TopGun laskurklubiga, mis tegeleb aktiivselt laskespordi ja relvakultuuri edendamisega. Klubi põhitegevus keskendub algselt korrektsele relvakultuurile ning alles järgmisena varustusele ja oskustele. Klubiliste jaoks on laskurklubi koht, kus oma oskusi pidevalt täiustada ja arendada, järgides klubi põhimõtteid.

Veeda elamusterohke päev LaitseRallyPargis!

Vaid 30-minutilise autosõidu kaugusel Tallinna kesklinnast ootab külastajaid LaitseRallyPark, mis on ideaalne koht veetmaks põnevat päeva pere või sõprade seltsis ja samas ka igati sobiv firmaürituste korraldamiseks ning muudeks sündmusteks/tähtpäevadeks.

LaitseRallyPark on enim tuntud kui populaarne ralli- ja kardisõidu koht, kuid tegelikult on seal palju muudki põnevat. Perega külastades ootab lasteala, kus asuvad Liikluslinnak ja Mängudemaja ning kus leidub meelelahutust nii lastele kui lapsevanematele. Laste sünnipäevadel korraldatakse mänge ja tegevusi õues ja siseruumides. Piduliste käsutuses on 600 m² liiklusteemalist mängurõõmu ja liikluslinnak koos pedaalautopargiga. Mängudemajas on privaatne sünnipäevatuba koos kööginurgaga.

Firmaürituste ja muude koosviibimiste jaoks on olemas mitmeid ruume. Seminaride tarvis on vajalik tehnika samuti olemas. Saab korraldada ka piduliku koosviibimise õhtusöögiga kuni 300 inimesele, kuhu võib kutsuda esinejaid – selle tarvis on olemas lava ja valgustus. Või siis sportlik üritus, kus päeval sõita rallit, maastikusõitu, karti või teha lõbus sõit trikiautoga, mille rool käib sõidusuunale vastupidiselt. On olemas 2,3 km pikkune polüfunktsionaalne rallikrossi võistlusrada, mis on sobilik erinevate autospordivõistluste ja firmaürituste läbiviimiseks ja samas saab seal sõita ka oma autoga. Õhtu võib veeta alternatiivina pidulikule õhtusöögile ka grillides ja saunamõnusid nautides.

Laupäeviti kell 12–16 saab imetleda vanaaegsete autode kollektsiooni. Kogusse kuulub 50 iludust, millega tehakse kevadest sügiseni ka lõbu- ning pulmasõite.

Võimalusi pakub LaitseRallyPark rohkemgi, seega tasub sündmustega kursis olla lisaks Facebookis ja Instagramis

Copy
Tagasi üles