PEREPUHKUS ⟩ Lõbus suvi lastega Harjumaal

Copy
Foto: Shutterstock

Liutorudest saunarituaalile vaid Viimsi spaas

Kõigi rõõmuks on soe suvi kohe-kohe kohal, aga hea on teada, et kui rannamõnudest või matkaradadest pausi tahad võtta, siis Tallinn Viimsi spaa on selle jaoks ideaalne paik. Veelgi enam – iga päev saad lustida nii liutorudes kui saunarituaalidel!

Eesti suurimasse veeparki, Atlantis H2O Aquaparki, on suvel põhjust tulla küllaga. Esiteks on Atlantises vesi soe olenemata ilmast ning seitse liutoru alati lustimiseks ja liuglemiseks valmis. Aquapark on suvel avatud lausa iga päev, seega kui merevesi külmaks jääb, siis veelgi suurema seikluse leiad Atlanise põnevast maailmast.

Atlantis H2O Aquapark on mugavalt ühenduses Viimsi spaa- ja saunakeskusega, kus saad lisaks kaheksale saunale ning mõnusalt jahutavatele spaabasseinidele nautida ka ehedaid saunarituaale. Rituaalid kujutavad endast tõelist maiuspala nii kehale kui meelele, viies mõtted eemale argielust. Saunameistrid hoolitsevad meeldiva atmosfääri eest, muutes rituaali ainulaadseks ja meeldejäävaks kogemuseks.

Regulaarselt toimuvad leili-, soola- ja aroomirituaalid sisalduvad saunakeskuse külastuse hinnas.

Lisaks saunakeskusele saavad täiskasvanud nautida ka eriti eksklusiivset vaid täiskasvanutele mõeldud SPA18+ saunakeskust, mis pakub toredat vaheldust rahvarikkale mererannale – mõtle vaid, sääse- ja liivavaba lõõgastus.

Kui puhkust veelgi pikendada soovid, oled alati oodatud Viimsi SPA hotelli, sest mis oleks mõnusam kui alustada päikselist päeva rikkaliku hommikusöögi ja sooja saunaga.

Adrenaliinirohke elamus Kartdagö kardiradadel

Kes soovib veeta seikluslikku päeva kardirajal, siis Kartdagö pakub selleks suurepärase võimaluse kahes kohas – Harjumaal Tabasalus ja Hiiumaal Käinas. Mõlemad kardikeskused pakuvad rajaelemente, mis sobivad nii võidusõidufännidele kui ka algajatele (instruktor juhendab kohapeal).

Kartdagö Tabasalu kardikeskus asub 6 km kaugusel Tallinna piirist ning pakub Eesti kiireimat kardirada, mis on mõeldud just võidusõitudeks. Ehitati see 1990, kuid tänase kuju sai 2012 toimunud rekonstrueerimisega. See on suurepärane väljakutse kiirusentusiastele, võimaldades kogeda adrenaliinirohkeid hetki. Keskus on varustatud tänapäevase ajavõtusüsteemiga - saab jälgida sõiduaegu ja tulemusi ning korraldada võistlusi. Korraga pääseb rajale kuni 10 karti. Äärmiselt kiire rada on võõrustanud muu hulgas kardispordi Eesti ja Balti meistrivõistluste etappe. Tasub nende tegemistega kursis olla ka Facebookis.

Hiiumaal asuv Kartdagö Käina on Eesti moodsaim tipptasemel kardirada. Uus rada valmis 2022 algselt 1991 ehitatud ja 1998 rekonstrueeritud kardiraja asemele ning on projekteeritud ja ehitatud kaasaja rahvusvahelistele standarditele vastavaks. Uus rada ja uued Sodi hobikardid garanteerivad maailma tipptasemel võidusõiduelamuse. Jälgi nende tegemisi ka Facebookis.

Mõlemas kohas on kardirajal võimalik sõita ringiaeg keskmise kiirusega enam kui 60 km/h. Samas puuduvad raja ääres barjäärid, mis teeb võimaliku rajalt väljasõidu turvaliseks. Kohapeal on olemas peotelk. Seega suurepärane koht ka sünnipäevade või muude ürituste korraldamiseks. Kogu vajalik sõiduvarustus sisaldub hinnas ning antakse sõitjale kardikeskuse poolt. Otsest vanusepiirangut pole, kuid sõitja peaks olema vähemalt 130 cm pikk.

Sõiduaeg on soovitav eelnevalt broneerida kodulehelt.

Võta sõbrad kaasa ja pane end proovile!

Põhja-Euroopa kõrgeim atraktsioon asub Tallinnas

Mõne asjaga on vahel nii, et teame küll, et see on olemas, korra oleme seda ehk ka lähemalt vaadanud, aga siis justkui unustanud. Ometi suudab see pakkuda meile ikka ja jälle midagi üllatavat või uut.

Kas sa näiteks teadsid, et Tallinna Teletorni vaateplatvorm on Põhja-Euroopa kõrgeim? Aga kas sa oled oma julgust proovile pannud ja 175 meetri kõrgusel oleva vaateplatvormi serval kõndinud? See ekstreemne atraktsioon viib sind seiklema, pakub närvikõdi ja sa saad kogeda midagi väga ainulaadset. Ühtlasi pakub see võimalus hingematvat 360-kraadist vaadet Tallinnale. Inimesed kaugelt tulevad siia, et seda kogeda, miks siis mitte proovida midagi nii atraktiivset, mis on siinsamas, meile käeulatuses.

Aga noh, kui sa ikka tõesti ei julge sinna serva peale kõndima minna, siis naudi spetsiaalselt teletorni jaoks loodud unikaalset virtuaalelamust. Spetsiaalsed prillid viivad sind kõndima 175 meetri kõrgusele teletorni servale ning seejärel saad lennata ümber teletorni. Ega ei ole just igapäevane näha teletorni sellise nurga alt ja samas nautida kauneid linna- ja loodusvaateid.

Siin saab vaadata ka mitmesuguseid näitusi ja vaimustuda kohalikust Eesti köögist. Teletorni restorani menüüs peegelduvad Eesti köögi pikad traditsioonid, aga ka kaasaegsed gastronoomia trendid. Meie, pisikese põhjamaa riigi köök on rikkalik, värviline ja üllatav. Kohalikule on toitudes kindlasti rõõmsaid äratundmisi, kaugelt tulnule aga põnevat avastamist.

PROTO avastustehase leiutiste maailm üllatab ja rõõmustab igas vanuses

Kellel kõik kunsti- ja ajaloomuuseumid juba läbi käidud, soovitame sammud seada Noblessneri allveelaevatehasesse. Seal ootab igas vanuses huvilisi PROTO avastustehas. Tehases saavad kokku hariduslik sisu ja põnev fantaasiamaailm, mis külastaja käe all ellu ärkab. Avastamisrõõmu jagub kõigile, alates algkooliõpilasest kuni pensionärini.

Mängida äikeselist klaverit, joonistada puhtast valgusest pintsliga või sõita tsüklodroomil – valik on sinu! Käed-külge eksponaatide juures on igaühel võimalus järele proovida, mis tunne on olla päris teadlane. Kindlasti soovitame külastuse jooksul vähemalt korra panna aga pähe virtuaalreaalsuse prillid ning minna näiteks kuumaõhupalliga sõitma.

Leiutiste maailmaga saab lähemalt tutvuda ka leiutajate laboris. Laboris toimuvad pidevalt meeliköitvad töötoad, kus õpid ise ehitama, looma ja katsetama. Siit leiab igaüks endale midagi huvitavat.

Terve suve jooksul korraldab PROTO avastustehas suvelaagreid 8- kuni 10-aastastele lastele. Kolmepäevases suvelaagris «Teeme ise!» tutvuvad lapsed leiutamismaailmaga lähemalt ning õpivad ka ise looma ja ehitama. Laagris valmib PROTO minimaailm, ühiselt ehitatakse konveierilint ning õpitakse kuumaõhupalli meisterdama. Tegevust on palju ja päevad parajalt tihedad. Suvelaagrisse saab end kirja panna siin.

Kui ringi vaatamisest kõht tühjaks läheb, suundu PROTO kohvikusse. Tehase esimesel korrusel asuv PROTO kohvik tutvustab külastajatele maitseid tervest maailmast. Menüüst leiab erinevaid päevapakkumisi ja mõnusalt kiireid ampse, mis kedagi külmaks ei jäta.

Erinevalt tavapärasest on PROTO avastustehas selle aasta juulikuus avatud iga päev.

Unustamatud veeseiklused lastelaagrist Merelapsed

Kohe-kohe on kool läbi ja ees seisab meeleolukas suvi. Internetis istumise asemel saab sinu laps lastelaagris Merelapsed lõbutseda ja vee peal seigelda ning õppida uusi teadmisi mereohutuse kohta.

Selles laagris saavad rüblikud sõita jetiga, proovida erinevaid paadisõite, tuubitada ja koos sõpradega teha lõbusat banaanisõitu, nii et vesi kahte lehte laiali pritsib. Üllatuseks on veel nii mõndagi põnevat.

Päevad vee peal on rõõmsad ja päikselised, aga mitte liiga tempokad – aega jääb ka mängimiseks ja teistega sõbrunemiseks. Laagripäevad mööduvad lõbusalt seigeldes ja põnevaid laagrimuljeid jagatakse sõpradega veel pikalt.

Sa ei pea muret tundma oma lapse ohutuse pärast – see on esikohal. Lapsi juhendavad oma ala professionaalid, kõik toimub turvaliselt ja järelevalve all. Lastel on seljas kalipsod, vees ollakse alati vestidega ja kui merele sõidetakse, on alati kaasas jettidega turvajad, kes lastel silma peal hoiavad. Palju räägitakse mereohutusest. Laagrisse tulev laps ei pea oskama ujuda, kuid ta ei tohiks vett karta.

Päevalaagri üks päev kestab kella 8.45–17.15, toidukotti kaasa ei pea võtma – hind sisaldab ka kahte toidukorda.

Laagrite ajad Haven Kakumäel

7–10aastased:
26.– 29.06
3.–6.07
24. – 27.07
31.07-3.08
10–14aastased:
10.–13.07
17.–20.07

Samas saavad emad-isad Haven Kakumäel rentida jettisid ja paate, et veeta teistmoodi ja meeleolukas päev vee peal, kusjuures kuldne jume näol on kauba peale. Info ja broneerimine telefonil 5354 7474, rohkem infot SIIT .

Copy
Tagasi üles