ÜLEVAADE ⟩ Mis üritused sel nädalavahetusel Eestis toimuvad?

Postimees Reis
, reis.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Mis sel nädalavahetusel üle Eesti toimub? Vaata ürituste nimekiri üle ja mine nautima – tulemas on nii toidufestivalid, suured laadad, loodusmatkad kui ka põnevad näitused.

Mida teha looduses?

Selle nädala fookuses on õitsev loodus ja õitsev raba, suplused rabalaukas ja hiiliva uduga päikesetõusud. Lisaks veel õitsevale loodusele leidub palju värskeid vitamiine, näiteks kuusevõrsed, hapuoblikad, põdrakanep, võilille nupud jne. Sellest kõigest saab kokku segada ühe maitsva kevadise salati.

Mine loodust nautima kevadisele kanuuromantikale Ahjal, 2-päevasele Soomaa süstamatkale või lihtsalt Soomaale kanuutama. Lõuna-Eestis toimub Setomaa avastusretk elektri fatbike-ratastega, Otepääl saab sõita tõukerattaga ümber Pühajärve ning Astangul matkata maa all ja klindi peal. Mõeldud on ka liikumispuudega inimeste looduse nautimise võimalustele.

Muusika

Tallinnas toimub Odessa Classic festival, Viljandimaal laulu- ja tantsupidu «Kasvame koos». Tallinna kammerkoor annab kevadkontserti pealkirjaga «Kauges külas» ning Eesti Kontserdi hooaja lõpukontserdil saab kuulda Soome Raadio sümfooniaorkestrit.

Toit

Hea toidu järele suundu näiteks Pärnusse, kus tuleb Suur Toidutänav 2023, või mine ida poole toidulaadale «Narva maitsed». Toimub ka tuulekala festival.

Toidufestival
Toidufestival Foto: Aron Urb

Laadad ja festivalid

Kuressaares toimub tänavafestival ja samas ka aiandus- ja lillemüük. Sõmerus saab osa maaelufestivalist ning Suvistes käsitöö- ja maalaadast. Traditsiooniliselt toimuvad Jänedal aia- ja lillepäevad.

Muuseumid

Eesti Kunstimuuseumis toimub «Suur maalilaupäev», Teletornis raadionäitus «Meie unistuste raadiod» ning Mikkeli muuseumis Tallinnas saab näha Tiit Pruuli kunstikogu «Purjed heisata!». Kindlasti on huvitav ka Telliskivis toimuv helikunsti installatsioon «Aja rajad».

Muu

Käimas on Tallinna kirjandusfestival HeadRead, Pärnus toimub rahvusvaheline ratsaspordifestival CHI Pärnu ning Tallinnas visuaalteatrifestival Treff. Tulemas on ka spordifestival «Kevad Battles», Ukraina kultuuripäevad ning Tartus «Galeriide öö vol. 9».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles