Mida teha Ida-Virumaal?

Copy
Foto: Shutterstock

5 ägedat suveseiklust Mäetaguse 18+ von Rosen spa hotellis

Kui tunned, et vajad igapäevarutiinist puhkust ning tahaksid võtta aega iseendale koos kaaslasega, siis Mäetagusel ootab teid Eesti esimene ainult täiskasvanute mõisahotell von ROSEN spa.

See on ainus hotell Eestis, kus täiskasvanute keskkond ei ole mitte ainult spaas, vaid ka restoranis ja majutusosas. Siin valitsev vaikus ja rahu sobib perfektselt lastevanematele, kes tahavad leida veidi aega teineteisele.

Parim koht kettagolfisõpradele mõisapargi servas asub üks Eesti parimaid kettagolfiradasid, hotellist saad laenutada seljakoti erineva profiiliga ketastega.

Rabalaukasse ujuma. Kõigile jõukohane matk Selisoo rabasse annab võimaluse olla loodusega omavahel. Siinses rabas ei tungle rahvamasse ning RMK värskelt renoveerinud matkarajad viivad laugasteni, kus on võimalus end rabavees noorendada.

Hobulausumispakett algajatele kuulub Ida-Virumaa viie populaarsema seikluse hulka. Siimumäe ratsatalus saate koos hobustega veeta terve tunni – neid sõiduks ette valmistada ja rahulikule ratsaretkele minna.

Kirveviskamine. See on Euroopa ainus selleks otstarbeks mõeldud sisehall, siin jäävad pakku kinni ristnoad, kirved kui ka muud viskerelvad.

Tõuksidega mõisaparki avastama. Küsi vastuvõtust mõisaseikluse kaart ja minge tõuksidega ülesandeid lahendama. Päeva lõpuks ongi 20 000 sammu lihtsasti täis ja väljast tulles on mõnus 25 m basseinis ujumiskilomeetreid koguda.

Rohkem infot ja parimad pakkumised leiad kodulehelt, Instagramist ja Facebookist.

 

Karukella puhkemaja pakub ägedaid elamusi

Nii perekondlikku kui ka tööalast väljasõitu jäävad eelkõige meenutama erinäolised vaba aja tegevused. Kõige krooniks on muidugi ülimalt mugav ja kodune Karukella puhkemaja koos sauna, 24/7 sooja kuumaveebasseini, grillmaja ja elektriautolaadijaga.

Puhkemaja lähedal on vaieldamatult kõige popim Aidu karjäärisafari. Adrenaliinirohke sõit kastiauto kastis viib ühest mäest üles, teisest alla, lisaks uued teadmised põlevkivi kaevandmise kohta otse sündmuskohalt. Peale seda saab Ida-Virumaa teie jaoks uue mõõtme.

Kui aga puhkemaja juurest kaugele minna ei taha ja soov on teada saada midagi põnevat kohalikust kultuuriloost, siis sobib minna avastama kirikutorni saladust. Kas tead, mis otstarbel on kirikus mõõkade ruum, mis peidab end katuseviilu all või kas oled ise kirikukella löönud?

Kui on tahtmine tähistada sõbrannade sünnipäeva või pidada tüdrukutepidu, on soovitav võtta õnnekoolitus. Igaüks tahab olla õnnelik, vajab vahel lisaselgitusi ja tuge, kuidas olla iga päev õnnelikum ning muuta teadlikult enda õnnetaset.

Karukellast mitte kaugel asub Ojasaare golfiväljak, mis sobib nii professionaalidele, harrastajatele kui ka esmakordselt golfiga tutvust tegijatele.

Väärt kogemus on osa saada virtuaalreaalsusest Toilas, kus läbi VR-prillide manatakse Oru loss. 1938. aasta juulikuises Oru pargis saab valida kahe erineva virtuaalse ajarännaku vahel: vali kas ajarännak Oru pargis või uudista lossi esindusruumi.

Rohkem infot leiad kodulehelt, Facebookist, või Instagramist.

Kas sina tead, kus asub Eesti pikim liivarand?

Õige vastus on Narva-Jõesuus, kus peene liivaga rand on lausa 9,5 kilomeetri pikkune. Juba sajandeid tagasi kuulus Narva-Jõesuu prestiižikate kuurortite nimistusse. Siin liivaranna ääres asub kauni merevaatega Meresuu SPA & Hotel.

Meresuu SPA & Hotellis saad end tunda kui Vahemere puhkusel, sest olemas on nii liivarand, rannabaar, mugavad hotellitoad, hoolitsused, maitsev toit kui rikkalik spaa- ja saunakeskus. Rannapuhkusele omaselt saad nautida liivarannavõlusid ning häid maitseid rannast lahkumata, sest ilusate ilmadega on avatud Meresuu rannabaar.

Meresuu SPA- ja saunakeskus kütab kirgi oma mõnusa väliterrassiga, siit leiad lausa kaks puuküttega välisauna, külmavee basseini, mullivanni ning lamamistoolid, kus päikest võtta ja ilma nautida. Soojal suvepäeval vajad vaid head kokteili ning naudingutenupp ongi põhja keeratud. Spaakeskusest leiad muidugi veel küllaga erinevaid saunasid ning spaabasseini, kus end jahutada ja päikese eest peitu pugeda. Ehedaid saunaelamusi loovad saunarituaalid, mis kuuluvad spaapääsme hinda.

Oma suurepärase asukoha ja suure spaakeskuse tõttu on Meresuu viimastel aastatel tohutult populaarsust kogunud nii Eestis kui Soomes. Maitseseiklusele viib hotelli restoran Meloodia oma suussulavate roogadega, mida saad nautida päikeselisel suveterrassil.

Päikeseloojangud liivarannas, jalutuskäigud loodusradadel ning ajaloolised hooned ootavad Narva-Jõesuus.

Gruusia trahter Mimino pakub kõigile kehakosutust

Tallinn-Narva maantee ääres asuv Gruusia trahter Mimino on palavatel suvepäevadel suurepärane peatuspaik. Augustis tähistab autentseid Gruusia retsepte pakkuv restoran juba oma 11. sünnipäeva. Lisaks on trahter 2017. aastast alates White Guide Eesti restoranide teejuhis.

See on traditsiooniline Gruusia toidukoht, kust leiab dolmad, hinkaalid, hatšapurid, ja muidugi hartšo. Autentsed retseptid on välja töötatud trahtri üks omanikest koos grusiinlannast õega.

Menüü loomisel on arvestatud aga kõigi maitsetega ja trahter pakub nii filet-mignon'i kui Caesari salatit. Ka grillivalik on neil lai – grillitakse kana, kala, lammast, siga ja isegi kebabi. Oluline on, et kõik külastajad leiaksid midagi, mida naudivad ja saaksid kõhu mõnusalt täis. Kaugemalt tulijatel soovitame kindlasti proovida hinkaale ja hatšapurisid, mis on tõeline Gruusia köögi klassika. Sinna kõrvale tuleb muidugi juua head Gruusia veini.

Nädala sees on menüüs saadaval ka päevapakkumised. Kes aga kohapeale sööma ei jõua, saab toidu tellida koju Boldi rakenduse kaudu. Suuremad tellimused on võimalik tellida ka otse restoranist. Piisava etteteatamisajaga saab restoran need ise kohale tuua.

Trahtrit saab väga hästi külastada ka pisipõnnidega. Lisaks lastemenüüle on trahtri õuel mänguväljak, kus lapsed saavad endale tegevust otsida.

Restoranis on võimalik korraldada ka privaatüritusi. Selle jaoks mõeldud spetsiaalne saal mahutab 20–25 inimest ja sobib suurepäraselt sünnipäevade või perekondlike sündmuste tähistamiseks.

Saka mõisas ootab sind tõeline luksus puhtas Eesti looduses

Põhja-Eesti pankrannikul, imeilusa Ontika maastikukaitseala serval asub ajalooline Saka mõis. Tervikuna taastatud mõisakompleksi territooriumil asuvad nii renessanss-stiilis restaureeritud Härrastemaja, 3-tärni vääriline hotell, kui ka endine piirivalvetorn Meretorn, mis on Skandinaavia stiilis ööbimiskohaks ümber ehitatud. Meretorni kõrgeim tuba asub lausa 62 meetri kõrgusel merepinnast!

Suvel ootavad külastajaid kämpingumaja ning karavani- ja telkimiplats. Lisaks mitmekesisele ööbimiskohtade valikule on Saka mõisas lummav park ja loodusala koos pargipaviljoni ja lehtlaga. Pargiteed viivad Kivisilla valgustatud joaastangute juurde ning mereranda laskuvate treppideni.

Spordihuviliste jaoks on loodud tenniseväljakud ja rannavõrkpalliväljak, lastele mänguväljak ja klassikaline külakiik.

Saka Mõisa spaast leiab aurusauna, leilisauna ning kose ja survejugadega varustatud basseini. Spaa puhul peab mõis väga oluliseks privaatsust - spaakülastuse peab ette broneerima, mis tähendab seda, et rahvast ei ole kunagi liiga palju. Igaüks saab ennast rahulikult lõdvaks lasta ja puhkust nautida. Lisaks ootavad sind erinevad hoolitsused, massaažid, ja protseduurid. Väga soovitame külastada massöör Alinat, kelle käe alt väljud täiesti uue inimesena.

Külastajate käsutuses on ka lai valik erinevaid pakette. Imeilusatel suveõhtutel soovitame valida muidugi privaatse ööspaa paketi või hoopis romantikapaketi kahele.

Muidugi väärib külastamist Saka mõisa restoran. Kindlasti peab proovima paljukiidetud käsitööburgerit või forellifileed. Juunikuus ootab aga restoranikülastajaid uus suvine menüü, mis kedagi külmaks ei jäta.

Saka mõis on ka erinevatele ürituste ja pidude korraldamiseks suurepärane sihtkoht. Pulmapidusid korraldatakse siin tihti, mis tähendab, et personalil on küllaga professionaalset korralduskogemust. Hotell ja Härrastemaja majutavad kokku aga pea 100 inimest - kedagi kutsumata jätma ei pea!

Mõisas on projekteerimisel ja kohe varsti valmimisel maagiline klaaspaviljon Talveaed tulevasteks seminarideks, pulmadeks, kontserditeks, ja muudeks üritusteks.

Copy
Tagasi üles