FÄNNID ON PAHASED ⟩ Kuulus modell rikkus karmilt Itaalia pühapaiga reegleid

Mona Lii Konnapere
, reporter-toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Endine Victoria’s Secreti modell tegi koos oma abikaasa Jason Stathamiga puhkusel olles pildi, mis tekitas paljudes naise jälgijates suurt pahameelt.

Modell Rosie Huntington-Whiteley sattus kriitika osaliseks, kui külastas oma viimasel puhkusel Vatikani ning lisaks ka seal asuvat Sixtuse kabelit. Naine tegi kabelis pilte ning jagas neid Instagramis oma 18 miljoni jälgijaga, kes olid supermodelli ebaviisakast käitumisest šokeeritud, kirjutab LADBible. 

Sotsiaalmeediasse postitatud pildil on näha kabelis paiknevaid kuulsaid Michelangelo renessansiajastu kunstiteosed, mida tavaliselt ei lubata ühelgi turistil pildistada. Karmid reeglid on turistidele niivõrd tuntud, et naise postitus tekitas paljudes inimestes küsimusi.

Üks inimene kirjutas, et ta ei mõista, kuidas see pilt tehti, sest kui ta ise kolm nädalat tagasi samas kohas viibis, ei lubatud kellelgi nähtut jäädvustada. Ka teised kommenteerijad olid modelli pildist suures segaduses ja noomisid teda, et ta reeglitest kinni ei pidanud.

Siiski kinnitas modelli meeskond, et naisele anti luba paar pilti teha. Vatikani muuseumi pressiesindaja on aga eriarvamusel ning sõnas, et Huntington-Whiteley külastas kabelit tavapärasel lahtiolekuajal ning talle ei tehtud mingisuguseid erandeid.

Sarnane juhtum leidis aset ka 2022. aastal, kui näitleja Russel Crowe käis kabelis eraeksursioonil ja postitas ilusast pühakojast paar pilti. Ta jagas sotsiaalmeedias, et tal oli võimalus külastada kabelit siis, kui seal polnud ühtegi turisti ja lisaks sai ta avastada kohti, kuhu tavalisi turiste ligi ei lasta.

Mehe jälgijad ei olnud aga tema erilise kohtlemisega rahul ja arvasid, et see pole õiglane, et tal lubatakse pilti teha kohas, kus see on tavaliselt kategooriliselt keelatud. Üks kommenteerija lisas, et see on lausa ebaõiglane, et kirik annab rikastele ja kuulsatele selliseid võimalusi, samal ajal kui rahvas peab palavuses järjekorras seisma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles