PUHKA MÕNUGA ⟩ Reisikorraldaja jagab 5 põhjust, miks külastada Egiptust suvel

Postimees Reis
, reis.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Tavapärane reisihooaeg Egiptusesse kestab oktoobrist aprillini, kuid sel aastal on eestlastel võimalus kogeda midagi uut: Egiptust suvisel ajal. Suvine Egiptus on suurepärane võimalus põgeneda reisidest ülerahvastatud Euroopa suurlinnadesse ja säästa reisimisel ka raha. Vähem rahvamasse, parema hinnaga hotellid ja maitsvad mangod on kolm peamist põhjust, miks tasuks suvel Egiptust külastada.

Egiptuses on küll temperatuur kõrge, kuid õhk on kuivem, mis muudab sihtkoha nauditavaks isegi suvekuudel ja potentsiaalselt ka mõnusamaks kui kõrvetavad suvekuumused teistes Vahemere äärsetes riikides. Reisikorraldaja Join UP!, kes korraldab juba alates 2014. aastast suviseid reise Egiptusesse teistest lähtekohtadest ja soovitab valida hotellid lahe ääres, kus meretuul on tugevam. Eestist pakub reisikorraldaja Join Up! reise Sharm el Sheikhi kord nädalas. Reisikorraldaja toob välja viis peamist põhjust, miks sel suvel Egiptust külastada ja uut reisielamust nautida.

Unikaalne kogemus – soojad päikesetõusud ja päikeseloojangud

Mõni ekskursioon on suvel mõnusam kui talvel. Näiteks päikeseloojangud ja päikesetõusud, mis võivad talvel olla jahedad, on suvel väga nauditavad. Koidu ootamine Siinai mäel, kus temperatuur langeb talvel +10 kuni +15 kraadini, on temperatuur suvel üle +20 kraadi. Nauditavamaks võivad osutuda ka paadireisid ja saarte külastamine. Kõige populaarsemad paadireisid Sharm el Sheikhist on White Islandile, Ras Mohammedi rahvusparki ja Tirani saarele.

Vähem rahvamasse

Kuna suvi Egiptuses on turismi madalhooaeg, saavad turistid reisi nautida väiksema rahvahulgaga. See tähendab lõõgastavamat vaba aja veetmist ranna või basseini ääres ning populaarsete vaatamisväärsustete juures.

Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Madalamad hinnad

Turismis sõltuvad hinnad nõudlusest ja kui tänavused reisid Euroopa populaarseimatesse suvesihtkohtadesse on saavutanud Covidi-eelsest ajast kõrgema hinna, siis vähem populaarses sihtkohas suvel – Egiptuses – on hotellid endiselt taskukohased. See on suurepärane võimalus valida hea hinnaga kõrgklassi hotell või merevaatega tube.

Rannad ja värvikirev veealune elu

Kuum ilm on parim aeg Punase mere vapustava veealuse maailma nautimiseks. Suvekuudel muutub ainulaadne ja värviline veealune maailm veelgi maagilisemaks. Paljud kalaliigid pole talvel külma tõttu reisijatele nähtavad, kuid suvel, kui vesi on soojem, ärkab Punane meri täiel rinnal ellu muutes snorgeldamise ja sukeldumise veelgi suurejoonelisemaks. Ujumine, snorgeldamine ja sukeldumine erakordselt soojas meres võib muutuda selle suve parimaks kogemuseks igale reisijale. Samuti on suurepärane aeg sukeldumise õppimiseks, kuna vesi on mõnusalt soe.

Maitsvate mangode hooaeg

Mango puuvili on üks Egiptuse pärle ja võib isegi olla Egiptuse suve sümboliks. Egiptus on üks maailma suurimaid mangoeksportijaid, kes ekspordib Euroopasse ja teistele turgudele ligikaudu 30 000 tonni mangot aastas. Magusa ja maitsva mango korjamise hooaeg algab Egiptuses juunist ja kestab novembrini - haripunktid on juunis, juulis ja augustis. Egiptuse mangosid on 15 erinevat sorti – erineva suuruse, värvi ja maitsega – ja neid kõiki saab suvel nautida värskelt korjatuna.

Mangod.
Mangod. Foto: Shutterstock
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles