VIIMANE VÕIMALUS Pariis sulgeb ühe oma kuulsaima vaatamisväärsuse (1)

Mona Lii Konnapere
, reporter-toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Pariisi külastatavuselt kolmas vaatamisväärsus suletakse viieks aastaks, sest see vajab ümberkujundamist.

Pompidou keskus on lummanud kunsti- ja arhitektuurifänne juba 50 aastat, kuid nüüd suletakse kunstikeskus pikaajaliseks kapitaalremondiks. Keskus, milles võib leida galeriisid, raamatukogu ja restorani, suletakse 2025. aastal ning see jääb suletuks kuni 2030. aastani. Sulgemise põhjuseks olevad ehitustööd on ametnike sõnul hädavajalikud, et tagada ebatavalise hoone edasine tulevik, kirjutab Honey.

Prantsusmaa kultuuriminister Rima Abdul Malak teatas töödest selle kuu alguses, öeldes, et moderniseerimise ja asbesti eemaldamise projekt läheb hinnanguliselt maksma 260 miljonit eurot. Algselt pidi sulgemine toimuma juba selle aasta septembris, kuid see on edasi lükatud 2024. aastal Pariisis toimuvate suveolümpiamängude tõttu.

Pompidou keskus.
Pompidou keskus. Foto: Shutterstock

Pariisi südames asuv Pompidou, mis on oma nime saanud Prantsusmaa endise presidendi Georges Pompidou järgi, meelitab aastas mitu miljonit külastajat. Pompidou keskuses on võimalik näha ka üht parimat vaadet linnale.

Renoveerimise käigus luuakse ka üks keskuse olulisemaid kohti, milleks saab olema uus 1500-ruutmeetrine terrass, kust avaneb vaade linna lääne poole. Samuti aitavad ehitustööd vähendada keskuse energiaarvet 60 protsenti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles