Mida teha Võrumaal?

Copy
Foto: Shutterstock

Eriline elamusmajutus ainult teile kahele

Sa ihkad kogeda midagi täiesti erilist ning tahad, et sina ja sinu kaaslane oleksite ainsad külastajad? Mäe-Kolga talu elamusmajutus pakub meeldejäävat kogemust klaasist energiapüramiidides, mille juures on ka ainult teie kasutuses olevad kümblustünn ja saun. Kolm sarnast püramiidi on üksteisest piisavalt kaugel, nii et te isegi ei märka teiste külastajate kohalolu.

Elamusmajutus püramiidis on suurepärane võimalus üllatada oma kaaslast mõne tähtpäeva puhul või siis, miks ka mitte, muuta lihtsalt argipäev põnevaks. Kui aga tahta olemine eriti romantiliseks teha, siis kaunistatakse teie voodi roosilehtedega. Erilisemate sündmuste korral, näiteks pulmad või kihlumine, saab pererahvas elamusmajutuse muuta teie jaoks eriti meeldejäävaks ja kordumatuks.

Valikus on kolm omanäolist paketti.

Romantikapaketi ööbimine on hubases maalähedases interjööris, teid ümbritseb avar loodus, rahu ja vaikus. Puuküttega kümblustünn on eriliselt suur, see mahutaks korraga mõnulema 15 inimest, kuid siin on see ainult teile kahele mõeldud. Saunamaja on pisike, aga hubane ja soe.

Energiapaketi majutuskoht asub oru serval, kompaktsena ühe terrassi peal, millest avaneb vaade kaunile jõele. Puuküttega ovaalsaunas saab keha kuumaks kütta ja mullidega kümblustünnis mõnuleda. Terrassil ennast jahutades saab imelist loodust ja vaikust nautida.

Kuldpaketi ööbimine asub samuti oru serval, kust avaneb vaade looduskaunile jõele. Otse voodist saab välimullivanni mõnulema minna või elektrikerisega saunas olevast suurest aknast loodust ja tähistaevast nautida.

Kui armastad loodust ja põnevaid seiklusi, siis Võrumaal ootab Edgar Valteri idee ja «Pokuraamatu» põhjal rajatud teemapark suuri ja väikeseid külastajaid!

Pokumaal asuvad Pokukoda, Padasoomäe kui Hauka talukoht, kus saab tutvust teha lammaste ja jänestega. Pokukoda võlub külastajaid Edgar Valteri kauni loominguga ning ette tellides saab õhtul suitsusauna nautida. Pokumaal saab imetleda näituseid ja külastada toredaid kontserte. Näiteks 29. juulil on tulemas Marko Matvere juubelikontsert, kus astuvad üles mitmed eestlaste armastatud artistid. Veel on on kavas näiteks Jaan Tätte ja Lauri Saatpalu kontserdid. Lisaks kaunile kunstile on võimalik läbida taimede või Laanetarga õpperadu ning vaadata silmapiiri linnuvaatlustornist.

Nautimist ja uudistamist jagub nii lastele kui täikasvanutele. Osaleda saab õpitubades, kus räägitakse säästumetsandusest või jagatakse talupojatarkusi. Meisterdamiskojas saab igaüks endale valmistada oma poku. Külastusaega võib arvestada ca 1,5 kuni 3 tundi.

Kui kõht suurest seiklemisest tühjaks hakkab minema, siis saab sisse astuda Puuko toidutaresse, mille menüü on inspireeritud Edgar Valteri loomingust. Nii saab tunda end kui päris Pokumaa elanik. See teeb eriti mugavaks ka Pokumaal sünnipäevade pidamise nii laste kui täiskasvanute jaoks, sest Pokumaa kannab hoolt kõige vajaliku eest!

Suvel on Pokumaa avatud kella 11–18, mais, septembris ja oktoobris nädalavahetuseti kella 12–16, kuid ettetellimisel saab külastada aasta läbi. Süüa saab alates 10 juunist augusti lõpuni iga päev kella 11–18. Rohkem infot Pokumaal toimuvate ürituste ja võimaluste kohta leiab https://www.pokumaa.ee või Instagramist ning Facebookist.

 

Copy
Tagasi üles