SINNA JA TAGASI Ühe suuna piletid

Krister Kivi
, ajakirjanik
Copy
Kas pääsukese kodu on Eestis, kus ta kasvatab üles lapsed, või lõunamaal, kuhu ta põgeneb pikaks ja pimedaks talveks? 
Kas pääsukese kodu on Eestis, kus ta kasvatab üles lapsed, või lõunamaal, kuhu ta põgeneb pikaks ja pimedaks talveks? Foto: Sanchezn/Wikimedia Commons

Kuulsin hiljuti, et tuttava tuttav müüb Tallinnas oma kinnisvara: plaanis on minna elama Türgimaale. Tuttav lisas emotsionaalselt, et temalgi on nüüd plaanis teha sedasama ja muuta Türgi oma uueks koduks, sest soe olla seal päike ja soojad olla ka inimesed.

Mõnelegi teisele on jäänud silma Hispaania Vahemere läänekaldal, kuhu Hispaanias juba pikemalt elanud eestlaste sõnul on viimase aasta sees saabunud kaasmaalasi perede kaupa. Tõsi, alati ei edenevat väljarändajail kõik esialgsete ootuste järgi: kinnisvara Eestis müüakse maha, kuid keeleoskuseta võib Hispaanias töö leidmine osutuda üle ootuste raskeks.

Uue elamispinna ja elu sisseseadmisega seotud kulud osutuvad aga märksa suuremaks kui Eesti pikkadel talveõhtutel plaanitud ja raha sulab palava lõunamaa päikese all võitüki kombel. Siis võivad pere sees tekkida tülid, äng leida lahvatades füüsilise väljapääsu ja juba saabub huilates maja ukse taha ka Hispaania politsei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles