Egiptuse hauakambri avanud mees arvab, et teda tabas vaarao needus

Mona Lii Konnapere
, reporter-toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Üks arheoloog jagas, et jäi pärast iidse Egiptuse hauakambri külastamist väga haigeks ning hakkas hallutsineerima.

1920. aastast pärit legend räägib, et arheoloogi Howard Carteri uurimisrühma liikmed surid vahetult pärast Tutanhamoni haua avastamist ja selle avamist. Kui mõned usuvad, et nende surma põhjustasid ohtlikud ained, mis hauakambrist eraldusid, siis arvavad teised, et see haud oli neetud, kirjutab LADBible.

Egüptoloog Ramy Romany aga usub täielikult, et vaaraode needus on tõeline ning tal on selle kinnituseks rääkida ka üks hirmutav juhtum. Egiptuses sündinud dokumentalist filmis teaduskanalile Discovery dokumentaalfilmi, milles ta püüdis tuvastada muumiat nimega Akhenaten, keda on mainitud ka Piiblis.

Vaarao hauakambrit pole keegi varem külastanud ning mees tahtis olla esimene, kes kuulsa valitseja kohta rohkem teadmisi kogub. Romany selgitas, et ta läks hauakambrisse, mida polnud avatud ligi 600 aastat ning millest selle valvurid oskasid rääkida vaid õuduslugusid. Ta jagas, et kui nad hauale koputasid, kuulsid nad madusid hääli tegemas ning nägid neid hauakambrist välja roomamas.

Romany kirjeldas, et kui nad kambrisse sisenesid, leidis ta sealt palju põnevat, kuid tal oli haua lähedal väga raske hingata ning teda segasid nahkhiired. Mehe sõnul oli ruumis kohutav lõhn ja ta tahtis ruttu sealt põgeneda.

Tema arvates oli seal tugev ammoniaagi ja nahkhiirte uriini lõhn ning ta tundis, et tema kopsud keeldusid raskes olukorras hingamast. Kuna mees oli siiski juhtimas dokumentaalfilmi, siis oli ta filmi jaoks väga energiline ning hingas kaamerasse rääkides kogu kambris olevat õhku palju sisse.

Hauakambri külastamine ei mõjunud mehele hästi, sest järgmisel päeval oli ta enda sõnul kohutavas seisus ning ei suutnud isegi voodist tõusta. Romany rääkis, et tal oli 41 kraadine palavik ning ta köhis verd. Mees oli väga kindel, et ta sureb ning isegi kohale tulnud arstid ei osanud teda aidata.

Lisaks kõigele tekkisid mehel ka hallutsinatsioonid ning tema naine oli abikaasa pärast kohutavalt mures. Romany sõnul ei teadnud ükski arst mis meest vaevab ning nad andsid talle vaid antibiootikume.

Kui ta selgitas neile, kus ta hiljuti viibis, siis ütlesid arstid, et kuigi nahkhiirte, madude ja tolmuga kokku puutumine ei ole tervisele hea, pole nad kunagi näinud sellist sümptomite kombinatsioone. Arstide antud ravimid aitasid siiski mehel terviseprobleemidest lahti saada, kuid ta ütleb siiani, et ta ei tea, kuidas tal õnnestus surmast pääseda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles