Turist jagab, millal on parim aeg külastada Rooma kuulsaimat vaatamisväärsust

Mona Lii Konnapere
, reporter-toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Üks naine jagas hiljuti TikTokis videot, mis näitab turistidele, millal on kõige parem aeg üht kuulsaimat Rooma vaatamisväärsust külastada. 

Tuntud vaatamisväärsuste külastamine on tihti paras peavalu, sest enamasti tunglevad nende ümber suured rahvamassid ja vahel peab mõne kohaga tutvumiseks lausa mitu tundi järjekorras seisma. Paljud turistid unistavad sellest, et saaks segamatult, täiesti üksi populaarseid kohti nautida ning tänu ühele naisele võib see võimalikuks saada. 

Naine nimega Jeneseis jagas TikTokis põnevat videot Itaaliast, Roomas asuva populaarse Trevi purskkaevu juurest ning ta näitab, kuidas purskkaevu ümbrus erinevatel kellaaegadel välja näeb. Videos on näha, et juba kella kuue ajal hommikul on vaatamisväärsuse juures üsna palju inimesi, kes hommikuvalguses veevulinat naudivad. Vähem kui tund aega hiljem on purskkaevu juurde kogunenud veelgi rohkem turiste ning paljud naudivad seal vaba hetke, et ilusaid pilte jäädvustada. 

Kuigi videos nähtud rahvamass oli juba hommikusel ajal üsna suur, muutus õhtul kella viie ajal purskkaevu juures kõndimine peaaegu võimatuks. Inimeste trügimine on lausa hirmutav ning õhtu edenedes jõudis vaatamisväärsuse juurde veelgi rohkem turiste. Videos on ka üks armas hetk, sest õhtul kella poole kaheteistkümne paiku sattus Jeneseis ühe mehe kõrvale, kes just oma naisele abieluettepanekut tegi. Romantiline hetk liigutas kõiki kohalolijaid ja nad elasid rõõmuga armunud paarile kaasa.

Jeneseis kirjutas oma video juurde, et nähtud hetkede põhjal võib öelda, et kõige parem aeg Trevi purskkaevu külastamiseks on kella kolmest öösel kuni kella viieni hommikul. Naise filmitud klipid olid inimeste jaoks siiski niivõrd hirmutavad, et paljud kommenteerisid, et ei kavatse kunagi seda vaatamisväärsust külastada. Mitmed Roomas käinud turistid aga kirjutasid, et kuigi see on tõesti üks rahvarohkemaid piirkondi, on seda väga tore külastada just öösiti, mõnest baarist või klubist tagasi hotelli kõndides. 

@jeneseis.ivyat 5 am and 3 am is probably best! #europeansummer #italysummer #italyinapril #italyinmay #rome #italytravel #europetravel #weatherinitaly #italytraveltips #whattowearinitaly #trevifountain #whattodoinrome #rome2023 #traveltok ♬ On an Evening in Roma - Dean Martin
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles