KÄTTEMAKS Paar jättis ööbimiskohas 25 päevaks vee jooksma

Mona Lii Konnapere
, reporter-toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Reisiv paar broneeris Lõuna-Koreas ööbimise ühes kodumajutuses, millega tekkis üsna pea probleeme. Selleks, ööbimiskoha omanikule ebamugavuse eest kätte maksta, lahendas paar mure väga üllataval viisil, kirjutab Tyla.

Anonüümseks jäänud paar ei olnud enne ööbimiskoha broneerimist ilmselt kontrollinud elamu täpset asukohta ning nad said suure šoki, kui avastasid, et see asub pealinna äärelinnas, mitte kesklinnas, nagu nad eeldasid. Nad plaanisid kodumajutuses viibida üsna kaua aega, kuid kui nad oma ööbimiskoha piirkonda nägid, soovisid nad oma pika peatumise siiski tühistada.

Kuna nad olid majutuse eest juba täies mahus ette maksnud, ei saanud võõrustaja härra Lee neile broneeringu eest raha tagasi maksta ja väidetavalt keeldus paarile raha tagastamast. Häiritud paar otsustas olukorra ohjad enda kätte võtta ning karistada härra Leed neile tekitatud ebamugavuste pärast.

Ööbimiskoha omanik ütles, et Hiinast kohale sõitnud paar võttis temaga pärast ebameeldivat olukorda ühendust ning uuris, kas kinnistul on turvakaameraid. Kui mees ütles, et neid pole, hakkas pettunud paar planeerima kättemaksu. Nad otsustasid hoida põlemas nii palju tulesid kui võimalik, jätta kõikides kraanides vesi jooksma ning hoida elektrivõrgus kõik erinevad kodumasinad.

Kõige veidram oli aga see, et kuigi paar nautis pealtnäha kõiki elamu hüvesid, ei soovinud nad maja ööbimiseks kasutada. Selle asemel veetsid nad aega Lõuna-Korea pealinnas ning naasid majja vaid mõnel korral ja ka siis vaid kuni viieks minutiks.

Pahaaimamatu majaomanik märkas probleemi alles siis, kui külalised olid näiliselt ööbimispaigast lahkunud, sest gaasifirma teavitas meest gaasi kasutamise järsust suurenemisest. Lisaks teatati talle, et 25-päevase broneeringu ajal oli veetarbimine tavapärasest viis korda suurem. Väidetavalt raiskas paar 120 tonni vett ning jättis mehele 116 dollari (104 euro) suuruse vee- ja elektriarve ning 730 dollari (660 euro) suuruse gaasiarve.

Selleks ajaks, kui härra Lee juhtunust aru sai, ei saanud ta enam majas viibinud paariga ühendust ning tal ei jäänud muud üle, kui suured arved ise tasuda. Võõrustaja püüdis ka kodumajutusega tegeleva ettevõtte Airbnbga ühendust saada, kuid ettevõte ei taha vastutust enda peale võtta, väites, et probleem on vaid mehe ja paari vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles