EBAÕNN 72-aastane mees jäi võõrasse riiki lõksu, sest kruiisilaev unustas ta maha

Mona Lii Konnapere
, reporter-toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

72-aastane Christopher Capel läks selle aasta alguses 100-päevasele kruiisile, mis pidi teda viima põnevatesse kohtadesse üle kogu maailma. Suur reis oli mehe jaoks väga oluline ning läks ka palju maksma, sest pika reisi eest pidi ta välja käima peaaegu 20 000 eurot.

Mehe reis algas ilma probleemideta, kuid kui umbes pool puhkust oli möödunud, hakkas Capel tundma peapööritust ja iiveldust. Kui laev 4. märtsil ühel Filipiinide saarel peatus, otsustas ta külastada laeval olevat arsti, kes ütles talle, et ta peab laevalt lahkuma ning ei saa naasta enne, kui talle on tehtud põhjalikud meditsiinilised analüüsid, kirjutab LadBible

Õnneks selgus haiglas, et mehel polnud ühtegi tõsist tervisehäda ning arstid arvasid, et tegemist on vaid kerge kuumarabandusega. Arstid andsid talle turgutuseks antibiootikume, kuid soovisid siiski veel teste teha, mistõttu venis haiglas olemine mehe jaoks üsna pikaks.

Diabeeti põdev mees oli teste tehes oma laevakajutist üsna kaua eemal ning seetõttu ei olnud tal ligipääsu ka oma ravimitele, mis tekitas talle omakorda uusi tervisehädasid. Insuliini puudumise tõttu langes mehe veresuhkur ohtlikult madalale, mis viis ta kergesse lühiajalisse koomasse.

Haiglavoodis ärgates tundis mees ennast taas hästi ning proovis arste veenda, et ta peab kruiisilaevale tagasi minema. Arstid ei võtnud teda siiski kuulda ning soovisid veel tema tervist jälgida. Mehe sõnul küsisid meedikud tema käest hingamisraskuste ja valude kohta, kuid ta tundis ennast juba üsna tugevalt ning arstide küsimused tundusid talle ebavajalikud.

Capeli meelehärmiks oli see alles tema raskuste algus, sest kui ta lõpuks haiglast lahkus, selgus, et kruiisilaev oli juba sadamast välja sõitnud. Mees ja tema mures õetütar Karen Williams võtsid seejärel ühendust kruiisi korraldanud ettevõttega P&O ning reisikindlustusfirmaga Nationwide, kes sõnasid, et kuna mehel on tervisega probleeme, on tema laevale tagasi viimine keeruline. Seega ei jäänud mehel midagi muud üle, kui koju tagasi minna.

Kohalikud arstid aga arvasid, et mehe vanuse ja muude terviseprobleemide tõttu ei tohiks ta Filipiinide pealinna Manilasse lennukiga lennata ning Capel oli sunnitud paadiga riigi pealinna sõitma. Sealt lubati ta siiski meedikute järelvalve all lennukisse ning keerulisse olukorda sattunud reisija jõudis koju Ühendkuningriiki rohkem kui kuu aega hiljem, 7. aprillil.

Pensionär Christopher Capel ütles, et arstid kes ta koju tõid, olid väga toredad ning neile ei oska ta midagi ette heita. Küll aga tunnistas mees, et arstid olid segaduses, miks nad teda saatma peavad, sest tal ei olnud tegelikult midagi viga. Ta tunnistab, et ta ei mõista kruiisilaeval olnud arsti käitumist, sest ta ei vaadanud meest isegi läbi. Capel arvab, et arst oleks pidanud teadma, et haiglauuringud võtavad omajagu aega ning selle tõttu ei pruugi mees laevale enam tagasi jõuda.

Hätta sattunud mees ei mõista ka seda, miks reisifirma teda kohutavalt haigeks tembeldab, kuigi tegelikult pole tal peale diabeedi suuri tervisehädasid. Ta sõnab, et kui ta tõesti nii haige on, nagu väidetakse, siis sooviks ta sellest rohkem teada ning näha ka meditsiinilist aruannet. Siiani pole mees siiski ühtegi tõendust näinud. Mees on oma terviseprobleemid aga kätte võtnud ning teatanud, et plaanib varsti täielikule läbivaatusele minna.

Nüüd tagasi kodus olles, ütleb mees, et ootab vaid seda, et reisifirma talle tema kajutis olnud pagasi tagastaks. Kruiisi eest vastutav firma P&O on aga kinnitanud, et katavad mehele tema pagasi tagastamise kulud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles