LAPSED LENNUKIS Stjuardess paljastab, mida ta energilistest mudilastest tegelikult arvab

Mona Lii Konnapere
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Lapsega lennureisile minnes peab lapsevanem arvestama mitmete teguritega, kuid isegi suure ettevalmistuse puhul võib laps muutuda lennukis ülemeelikuks. Üks julge stjuardess jagas oma arvamust, mida ta laste ebaviisakast käitumisest arvab ning soovitas nippe, kuidas järgmine reis vanemate jaoks muretumaks teha. 

Selle nädala alguses kritiseeris Ameerika pesapallur Anthony Bass üht lennufirmat sellepärast, et nad sundisid lennukis tema rasedat naist oma lapse korraldatud segadust koristama. Ta väidab, et naine oli kohustatud neljakäpukil lennuki vahekäigu põrandalt popkorni korjama, mis tekitas temas väga ebameeldiva ja alandatud tunde

See lugu äratas paljudes inimestes huvi ning suure arutelu käigus arvasid paljud, et ema oleks pidanud ise oma lapse eest hoolitsema ja jälgima, et ta toitu laiali ei loobiks. Teised inimesed aga arvasid, et probleem puhuti liiga suureks, sest lennufirmad teevad koostööd koristusmeeskondadega, kes pärast lendu salongi puhtaks teevad, kirjutab Daily Star

Üks stjuardess võttis samuti sellel skandaalsel teemal sõna ning ütles, et laste ebaviisakas käitumine lennukis on tihti lapsevanema süü. Endine Emiratesi lennufirma stjuardess Caroline Kneitz ütles, et avalikke ruume tuleks kohelda samamoodi nagu enda kodu. Tema sõnul peaks vanem oma lapse eest hoolitsema igal pool ning ka lennukis peaks ta olema kindel, et laps käitub viisakalt.

Samas märkis ta, et lennu lõppedes ei ole lapsevanema ega pardameeskonna kohustus lennukit puhastada – selle asemel tulevad tavaliselt pärast lendu pardale lennufirma koristajad.

Kneitz andis vanematele ka mõningaid nõuandeid ning sõnas, et kõige olulisem on planeerida suupisteid, mida nad oma lastele lennukisse kaasa võtavad. Vale valiku puhul võib see lapse käitumist tunduvalt mõjutada ning reisi väga raskeks muuta. Naine jagas, et on näinud lendudel palju lapsi, keda on täiesti võimatu korrale kutsuda. Tema arvates on laste hullumeelse käitumise taga siiski lastevanemate halvad valikud, sest ta on näinud lennukis vanemaid, kes annavad lastele söögiks vaid komme ja karastusjooke.

Ta meenutas, et kord oli ühel tema lennul ema, kes soovis oma nelja-aastasele lapsele kolme suhkrukotikesega magustatud kohvi. Kneitzi sõnul ei tohi meeskonnaliikmed reisijate palvetest keelduda ning ta oli sunnitud lapsele kohvi serveerima. Kuigi stjuardess oli ema soovist šokis, ei olnud ta üllatunud, et üsna peagi muutus lapse käitumine metsikuks.

Caroline Kneitz pole aga ainus lennusaatja, kes annab nõu vanematele, kes oma lapsi lennukisse kaasa võtavad. Üks salongiteenindaja ütles, et tegelikult võiksid ka teised lennul olevad reisijad last korrale kutsuda, sest siis on sellel palju suurem mõju. Ta sõnas, et lapse jaoks on keeld palju tõsisem, kui tema poole pöördub võõras inimene.

Wizz Airi lennufirma meeskonnaliige soovitas lastega reisides hoolikalt valida, kus asuvad istekohad. Ta soovitas valida istekohad targalt ning siseneda lennukisse strateegiliselt. Ta jagas, et lennuki esi- ja tagaosas on alati kõige rohkem liikumist, sest seal asuvad tualettruumid. Seetõttu on need laste jaoks kõige paremad kohad, sest siis on lapsel palju mida uurida ning ta ei hakka igavusest ebaviisakalt käituma. Lisaks arvas ta, et vanem peaks tundma oma lapse iseloomu piisavalt palju, et ta oskaks lennureisi planeerides eeldada, mis võib last häirida või hoopis tema meelt lahutada.

Reisieksperdid Mark ja Jocelyn Wolters, kes on oma lastega 16 aastat üle maailma ringi reisinud, ütlesid, et lennukis olles ei tohiks kunagi lastele apelsinimahla anda. Nad selgitasid, et lapsed kipuvad lennukis kergesti ärrituma, sest neil on tihti vedelikupuudus. Seetõttu on oluline neile juua anda, kuid apelsinimahl ja karastusjoogid pole neile joogiks head, sest see tekitab veelgi enam vedelikupuudust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles