RIIDEID POLE VAJA Keskealine abielupaar reisib ümber maailma täiesti alasti

Mona Lii Konnapere
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Keskealised Fiona ja Michael Discombe otsivad üle maailma sihtkohti, kus nad saaksid reisida nii, et nad ei peaks kandma ühtegi riideeset. Ebatavaline hobi on neile niivõrd hästi mõjunud, et nad väidavad, et alasti olemine muutis nende elu. 

Paar ütles, et pärast nudismi avastamist on neil tekkinud täiesti uus ellusuhtumine. Nad leidsid huvitava elustiili Kreeka saarel mesinädalatel olles, kus nad märkasid eraldatud rannas peale nende veel ühte paari, kes olid täiesti alasti.

«Meie mõlema silmad läksid suureks ja ma ei olnud alguses kindel, kuidas ma sellesse suhtun, kuid see oli suurepärane koht, kus midagi sellist teha,» meenutas naine. Tundes end imelikult, otsustasid ka Fiona ja Michael oma riided seljast võtta ja nad jooksid alasti merre ujuma.

«Esimest korda elus tundsin end nii vabana. Suutsin lõpuks leppida oma kehakujuga ja mitte muretseda selle pärast, mida inimesed minust arvavad,» selgitas Fiona. «Tunda kõike oma paljal nahal oli nii meeletult hea ja see tekitas minus soovi kogu aeg alasti olla,» ütles ta.

Paar tunnistab, et nad on mõlemad juba noorest peale ennast oma kehas ebamugavalt tundnud, kuid nende uus alasti elustiil on nad taas oma kehaga sõbraks teinud. 54-aastane Fiona sõnas, et juba sellest ajast saati, kui tal 10-aastasena menstruatsioon ja puberteet algas, hakkas ta end ebakindlalt tundma. Teised lapsed kutsusid Fionat väga pikalt kiusavate hüüdnimedega, mis jättis talle endast väga kehva kuvandi. Kiusamise ohvriks langes noorena ka 51-aastane Michael, kes sai eakaaslastelt solvavaid kommentaare, sest ta polnud teismelisena piisavalt lihaseline.

Enne alasti puhkustel käimist arvas paar, et nudismiga tegelevad inimesed kuuluvad justkui salajasse rühmitusse ning nende tegevustel on tugev seksuaalne alatoon. Nüüd on nende arvamus siiski muutunud ning Fiona usub, et alasti olemine on aidanud parandada tema lapsepõlves kogetud haavu.

Alates esimesest alasti ujumas käimisest Kreekas on nad kulutanud peaaegu 17 000 eurot, et reisida üle terve maailma, külastades nudiste vastuvõtvaid piirkondi. 2008. aasta aprillis reisisid Fiona ja Michael Prantsusmaale, Portugali ja Hispaaniasse, kus nad leidsid palju ilusaid kohti, mida täiesti alasti nautida saab.

«Loodame külastada võimalikult paljusid naturistidele mõeldud kohti, sealhulgas Taid ja Gröönimaad ning kavatseme välismaale ka pensionile jääda,» ütles Fiona. Paar tunneb ennast paljana lausa nii mugavalt, et nad on isegi oma kodu tagaaias alasti ning nad ei hooli sellest, et nende naabrid võivad neid näha.

«Meie naabrid olid alguses šokeeritud, kuid mõne aja pärast harjusid nad sellega ära ja julgesid ka nudismi kohta küsida,» jagas Sussexist pärit Fiona. Naine rääkis, et tema elu on paljana ka palju mugavam. «Mul palju lihtsam vannituba puhastada ning ma ei pea muretsema, et valgendi mu riietele plekke jätab,» rõõmustas ta.

Kuigi nende sõbrad, perekond ja naabrid näivad Fiona ja Michaeli elustiili aktsepteerivat, ei ole kõik nendega samal meelel. Naine tunnistas, et suuremad probleemid tekkisid siis, kui nad käisid alasti jalutuskäigul. Fiona sõnul kutsusid paljud inimesed neid pervertideks või kahtlustasid, et nad tahavad midagi halba teha. Naine aga ütleb, et inimesed käituvad nii vaid iseenda ebakindluse tõttu ning Ühendkuningriigis on rahumeelselt alasti ringi käimine täiesti seaduslik.

Nüüd jagab paar oma seiklusi ka sotsiaalmeedias, et jagada naturismi eeliseid. «Me ei taha kõiki sellesse usku pöörata, kuid tahaksime, et nudismi Ühendkuningriigis aktsepteeritaks,» lausus naine. Ta lisas: «Kui me suudame oma elustiili paremini selgitada, saame julgustada rohkem inimesi oma kehas enesekindlaks saama. Kui ma peeglisse vaatan, ei märka ma enda juures mitte ühtegi viga. See on lihtsalt minu keha ja ma olen selle üle uhke,» tunnistas naine.

Vaata paari seiklustest pilte SIIT

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles