Piloodi selja taha roomanud kobra põhjustas lennuki hädamaandumise

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Shutterstock

Lõuna-Aafrika piloodi Rudolph Erasmuse jaoks tundus see lend nagu iga teine, kui ta järsku märkas kokpitis lisareisijat.

Tegu ei olnud jänest sõitva inimesega vaid mürgise kobraga, kes oli kokpitti roomanud. 3300 meetri kõrgusel õhus olles tundis piloot Rudolph Erasmus äkitselt midagi mööda selga liikumas ning arvas esmalt, et tegemist on veepudeliga, mis polnud korralikult kinni keeratud. Siis aga märkas Erasmus oma istme alla libisevat surmavalt mürgist madu. 

«Kui aus olla, siis tundub, et mu aju ei registreerinud kohe, mis toimub,» ütles ta BBC-le. «Kaalusin hoolikalt kuidas toimida ning kuidas reisijatele teada anda mis toimub. Otsustasin neile rahulikult selgitada, et pardal on soovimatu reisija ning meil tuleb esimesel võimalusel maanduda.» Mehe sõnul jäid inimesed seda kuuldes hiirvaikseks. «Salongis oleks võinud kuulda nõela kukkumist,» kirjeldas Erasmus olukorda. 

Seejärel tegi ta oma lennul Bloemfonteinist Pretoriasse hädamaandumise. Eralennuk Beechcraft Baron 58, pardal neli reisijat pluss madu.

Mao lennukil viibimine oli šokeeriv, kuid siiski mitte täiesti üllatav. Kaks Worcesteri lennujaama töötajat, kust õhusõiduk esmalt startis, olid näinud lennuki alla roomanud madu, keda püüti ära ajada. Erasmus koos salongi personaliga vaatas enne lendu salongi ja kokpiti üle, kuid midagi ei leitud ning otsustati reisiga alustada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles