KÕNNI PILVEDEL ⟩ Turiste meelitab paik, mida peetakse taeva väravateks (1)

Mona Lii Konnapere
, koostööpartner
Copy
Salar de Uyuni soolaväli.
Salar de Uyuni soolaväli. Foto: Shutterstock

Ebatavaline looduslik vaatamisväärsus on pälvinud sotsiaalmeedias palju tähelepanu, sest see näeb inimeste arvates välja nagu sissepääs taevasse, vahendab Daily Star.

Boliivias asuv Salar de Uyuni on maailma suurim soolaala. Kui suure soolavälja peal on vesi, jääb mulje, nagu sellel kõndiv inimene astuks oma samme taevas. Kuigi sool muudab maa valgeks, loob vesi justkui suure peegli, mis peegeldab maapinnale sinist taevast ja kohevaid pilvi.

Salar de Uyuni soolaväli ilma veeta.
Salar de Uyuni soolaväli ilma veeta. Foto: Shutterstock

Turistide jaoks on paik muutunud üsna populaarseks kohaks, kus sotsiaalmeediasse ilusaid pilte teha ja huvitavat illusiooni videole jäädvustada. Mitmed inimesed on arvanud, et see on vaid osav pilditöötlus ja tegelikkus ei vasta piltidel nähtule, kuid kõik, kes on soolavälja oma silmaga näinud, kinnitavad, et taevas ongi näiliselt maa peale jõudnud.

@trainpal The best time to visit Salar de Uyuni for this view is from January to April.✨🥰#bolivia #salardeuyuni #travel2023 #visittheworld #fyp ♬ Cornfield Chase - Hans Zimmer

Ühe populaarseima video autor sõnas, et see on kindlasti üks paik, mida kõik inimesed peaksid külastama ning parim aeg selle huvitava fenomeni nägemiseks on jaanuarist aprillini. Video kommentaarides jagasid ka teised inimesed oma kogemusi, kirjutades, et soolaväljal tekib üleloomulik ja rahulik tunne.

Soolaala asub Boliivia Andides ja selle pindala on väga suur, lausa 11 000 ruutkilomeetrit. Suure välja keskel on põnevaid kivimoodustisi ja kaktustega kaetud saari. Seda imeilusat piirkonda saab külastada Incahuasi saarelt ning sinna jõudmiseks saab sõita bussi, rongi või ka lennukiga Uyuni linna.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles