Reisiekspert jagab, millal on parim aeg odavaid lennupileteid osta

Mona Lii Konnapere
, koostööpartner
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Eksperdid jagavad, kuidas saavad reisijad raha kokku hoida, et kallis puhkus lennupiletite tõttu veelgi kulukamaks ei muutuks. Selgub, et reisikonsultantide sõnul on olemas üks kindel aeg, mis on reiside broneerimiseks parim, vahendab Express.

Reisikonsultant James Chapman ütleb, et kõige parem on broneerida reisid võimalikult vara. Mees sõnab, et mida varem, seda parem, eriti kui tegemist on pika lennuga. Lennupiletid müüakse maha osades, mida nimetatakse klassideks, ja iga kord, kui ühes klassis müüakse piisavalt kohti, liigutakse edasi järgmisesse klassi ja see tõstab piletite hinda.

Chapmani hinnangul mõjutab kõige enam lendude hindu valuutakursid ja maksud. Ta tunnistab, et see pole küll kõige põnevam vastus, kuid tema kogemuse põhjal ei ole hindade muutumisel palju pistmist nädalapäevaga, vaid pigem on see seotud majanduse seisuga lennu broneerimise ajal.

Välja arvatud juhul, kui turistid reisivad suvisel puhkuste tippajal, tõusevad lennuhinnad tõenäoliselt alles reisikuupäeva lähenedes. Reisijad peaksid broneerima piletid esimesel võimalusel, seega võiks juba näiteks jõuludeks praegu pileteid otsida.

Odavaid lennupileteid jahtivad reisijad võiksid olla paindlikud ja valmis proovima ka selliseid sihtkohti, mis algselt palju huvi ei ärata. Lennupileteid pakkuvad veebisaidid pakuvad sageli võimalust vaadata, kuhu on konkreetsel reisikuupäeval kõige odavam lennata.

Reisipakkumiste ekspert Reena Kaur soovitab lendude otsimisel alati kasutada erinevaid veebilehti, mis piletite hindu omavahel võrdlevad. Enamasti on lehtedel ka eksklusiivsed hinnad, mida nad saavad just läbi selle lehekülje ostnud reisijatele pakkuda. Lennupiletite võrdlussaidid on lisaks suurepärane koht piletiotsingu alustamiseks, sest turistid näevad sel viisil kiiresti erinevate lennufirmade hindu.

Siiski peaksid turistid kolmanda osapoole kaudu pileteid ostes ettevaatlikud olema, sest ostetud piletid võivad sisaldada ka varjatud tasusid. Mõned veebisaidid võtavad turistidelt rohkem tasu broneeringu muutmise või lennu tühistamise eest, mistõttu on oluline kõigepealt tingimused üle kontrollida. Lisaks ei pruugi odavaid pileteid pakkuvad veebilehed pagasi hindu esialgsesse maksumusse lisada, seega on oluline seda meeles pidada.

Lisaks jagab Kaur nippi, kuidas odavamalt ööbimist broneerida. Kui turist otsib hotelli saitidelt nagu Booking.com või Trivago, on hea trikk helistada otse hotelli ja hinna üle kaubelda. Kui turist annab teada, et on veebilehel kindlat hinda näinud, võib hotell sellest odavama hinna eest majutust pakkuda, sest nii säästavad nad broneerimisega kaasnevatest tasudest.

Kommentaarid
Copy

Teised ajakirjad

Tagasi üles