ÜLEVAADE ⟩ Mis üritused sel nädalavahetusel Eestis toimuvad?

Postimees Reis
, reis.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Sel nädalavahetusel on mitmeid huvitavaid kontserte. Esile tasub tõsta ka leivafestivali, et kõhu ikka täis saaks. Looduse märksõnadeks on aga rüsijää, ärkavad karud, Soomaa üleujutus ja saabuvad rändlinnud – neid saab minna nautima ühismatkadele. Vaata ürituste nimekiri üle ja vali oma lemmik.

Loodus

Pirita jõele saab minna kevadisele rafting'ule, Võhandule sulavete rafting'ule, Ahja jõele kevadisele kanuuromantikale ja Puurmanni alevikku Kuperjanovi matkale – 27 km pikkune retk läbitakse ka suuskadel või jalgsi.

Haanjasse saab minna jahtima Lumeilvese tiitlit – selle saab see, kes läbib kahe päevaga sealsed 20 kõrgeimat tippu. Sooma suurvee ja sealsete matkamisvõimaluste kohta saab infot siit.

Muusika

Reedel astub Narva linnuse Reconditoriumi saalis üles Marten «Tšellariton» Meibaum, kes on eesti multi-instrumentalist, kirikumuusik ja improvisaator.

Nii Tallinnas kui Tartus saab kuulata Eesti Rahvusmeeskoori esituses Henrik Ødegaardi muusikat «Stabat Mater».

Reedel muutub Alexela kontserdimaja Harry Potteri imeliseks maailmaks, mille võluriteks on The London Philharmonic and Symphonic Film Orchestra koos koori ja tuntud solistide ning Weasley perekonna näitlejatega. Harry Potteri filmimuusika populaarseimad heliteosed lubavad kogeda Sigatüüka kooli õpilase ja tema sõprade seiklusi ning Harry võitlust lepitamatu vaenlase – tumeda võluri Lord Voldemorti vastu. Kontsertõhtul viiakse publik lummavasse nõiduse maailma läbi suurepärase heli-, valguse-, ja lasertehnika.

Palju õnne Tallinna kammerorkestrile, kelle kolmekümnes sünnipäev on saabumas. Tähistamine algab kolme kontserdiga, kus iga kord astub orkesterlavale koos uute solistide ja eriilmeliste kontserdikavadega, seekord siis koos Florian Dondereriga.

Pühapäeval astub Puurmanni lossis üles Kadri Voorand In Duo with Mihkel Mälgand ning samal päeval saab Tartus kuulata Tšello Duo kontserti – esinevad Camillo Cabassi ja Olja Raudonen.

Muu

Kultuurikatlas kogunevad leivafännid – toimub leivafestival, kus kohal on ka leivapealsed tooted – vorst, juust, kala, määrded või võided.

Leivafestival.
Leivafestival. Foto: Puhka Eestis

Laupäeval saab Tallinnas osaleda töötoas Põsanka, kus kaunistatakse lihavõttemunasid ukraina kultuuri järgi. Õpituba juhendab ukrainlanna Yana, kõik vajalikud töövahendid ning tühjaks puhutud valged munad on kohapeal olemas. Lapsele koos vanemaga on soodushind.

Muuseum

Laupäeval saab Tartus minna kunstnik Aleksander Vardi isikunäituse «Pariisi taeva all II» kuraatorituurile. Pealinnas asuvas meremuuseumis avatakse nädalavahetusel uus lasteala nimega Väike Veneetsia – tulge uudistama terve perega.

Niguliste kirik ootab laupäeval kõiki huvilisi tähistama paastumaarjapäeva. Külastajaid ootavad ees ringkäigud, raamatu «Neitsi Maarja. Naine, ema, kuninganna» tutvustus ning peredele on meisterdamiseks avatud töötuba. Niguliste kiriku peaaltari retaabel on avatud ehk kõige pidulikumas vaates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles