LÕUNAMAA Üksi naisena Morokos

Kerli Kirsimaa
, reisisell
Copy
Marrakechi ajaloolise keskuse ehk medina kaubatänav. 
Marrakechi ajaloolise keskuse ehk medina kaubatänav. Foto: Kerli Kirsimaa

Olles üksi reisimisega juba harjunud, broneerisin nagu mitmete eelmistegi reiside puhul ka seekord reisipiletid ilma pikemalt juurdlemata spontaanselt ära – küll pärast vaatab, mis saama hakkab, kui see aeg kätte jõuab. Minuni jõudnud kuulduste kohaselt ei olevat aga Maroko üksi reisivale naisterahvale just kõige turvalisem koht maailmas, mistõttu mõningane reisieelne ärevus jõudis sisse pugeda.

Lugesin blogisid ja artikleid naistelt, kes olid sama teekonna läbinud, ning enamik neist algasid pealkirjadega «Ma olen teiega aus – üksi Marokos reisida oli raske» või «Kuidas toime tulla seksuaalse tänaval ahistamisega Marokos». Ühte rahvusvahelisse reisigruppi Maroko kohta postitust tehes tuli sinna alla kommentaar: «Ma loodan, et terve grupp siin loodab, et sa üksi naisena Marokosse minema ei peaks.»

2019. aasta naiste ohuindeksis (Women Danger Index) on Maroko välja toodud kohana, mida naisreisijad peaksid vältima. Selle kahe reisiblogija, Asher ja Lyric Fergussoni koostatud 50 riigi indeksis seisab Maroko kaheksandal kohal. Oot, aga Mehhiko on selle nimekirja järgi ju neljandal, Iraan viiendal ja Egiptus seitsmendal kohal, kuid nendes riikides ma juba olen ju käinud ja ellu jäänud – nii et minek!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles