Helsingi ja Tallinna lennujaamad hakkavad oluliselt erinema – Eesti kahjuks

reis.postimees.ee
Copy
Moosiga (pildil) Tallinna lennujaamas läbi turvakontrolli ei pääse, Helsingis muutub peagi aga võimalikuks ka suuremaid vedelikukoguseid lennukisse viia.
Moosiga (pildil) Tallinna lennujaamas läbi turvakontrolli ei pääse, Helsingis muutub peagi aga võimalikuks ka suuremaid vedelikukoguseid lennukisse viia. Foto: croxriver / Wikimedia Commons

Vantaa lennuväljal muutub peagi võimalikuks üks vanamoodi mugavus.

Soome reisiuudiste portaali Matkaviikko andmeil muutub alates sellest suvest Vantaa lennujaamas võimalikuks ka sajast milliliitrist suuremate vedelikukogustega turvakontrolli läbimine. Seega saab kotti pista näiteks oma veepudeli või kohvitermose.

See uuendus puudutab siiski vaid Helsingis lennujaama sisenevaid reisijaid ja mitte näiteks Soome kaudu reisivaid ümberistujaid. Tallinnas lennukile minnes pole seega mingit mõtet käsipagasis oleva limonaadi või kompotipurgiga lennujaama tõtata.

«Meiegi töötame põhjanaabritega sarnaselt selle nimel, et veepudelite, aga üldisemalt vedelike piirangut muuta, et julgestuskontrolli oleks veelgi mugavam ja kiirem ja läbida,» rääkis Tallinna lennujaama turundus- ja kommunikatsioonijuht Margot Holts, kuid nentis, et soomlastel on uued seadmed juba kasutusel. «Kahjuks ei saa ma veel välja öelda kindlat kuupäeva, mil Tallinnas saab veepudeliga lennuki pardale, sest muudatuse elluviimiseks on vaja uusi seadmeid ja ka muudatused sisse viia meie protsessides.»

Kehtivad regulatsioonid Tallinna lennujaamas lennukile minemiseks leiab siit.

Vedelike käsipagasis transportimine muutus väga reguleerituks pärast 2006. aastal paljastatud vandenõud, mille raames tahtsid terroristid Londonist United Airlinesi, Air Canada ja American Airlinesi lennukitele karastusjoogipudeleis toimetatava vesinikperoksiidi õhus plahvatama panna.

Meede pidi olema ajutine, kuid on kestnud ligi kaks aastakümmet. Siiski on tehnoloogia areng nüüd võimaldamas taas turvalist vedelikega reisimist. Näiteks loobus mullu piiranguist Iirimaa Shannoni lennujaam.

Rohkem reisiuudiseid leiab lehelt reis.postimees.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles