Maailma kõige turvalisemad linnad, kuhu naised julgelt üksinda reisida võivad

Mona Lii Konnapere
, koostööpartner
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Reisikindlustusega tegeleva veebilehe InsureMyTrip uus uuring leidis maailma kõige paremad sihtkohad üksi reisivatele naistele. Selgub, et turvalisi paiku on võimalik külastada üle kogu maailma ning kõige turvalisemas linnas on turistide kirjelduste järgi vapustavad vaated, vahendab Express.

Üksinda reisivate naiste jaoks kuulutati kõige turvalisemaks linnaks Araabia Ühendemiraatidesse kuuluv Dubai. Luksuslikku Lähis-Ida sihtkohta kirjeldati kui paika, kus on naistel ohutu öösel ringi jalutada.

Linnas saab külastada ka turistide poolt kiidetud vaatamisväärsust, milleks on maailma suurim vaateratas Ain Dubai. Uus, kuid juba rahva poolt armastatud vaateratas on turistide sõnul justkui trepp taevasse ning 135 meetri kõrguselt on võimalik näha uskumatuid vaateid. Adrenaliinisõpradele on lisaks vaaterattale Dubais ka maailma kõige sügavam bassein.

Ain Dubai vaateratas.
Ain Dubai vaateratas. Foto: Shutterstock

Kuigi Dubaisse reisimine on väga mugav ja muretu, siis peaksid turistid olema teadlikud mõnest Araabia Ühendemiraatide reeglist, mis võivad ülejäänud maailma seadustest erineda. Riigis on täielikult keelatud narkootikumide omamine ning kuriteo eest võib ka turisti oodata lausa vanglakaristus.

Karmid reeglid kaasnevad ka alkoholi tarbimisega, sest kangemaid jooke on lubatud tarvitada vaid hotellides, restoranides ja klubides. Lisaks sellele on avalikus kohas purjus olemine ebaseaduslik. Naistele kehtivad reeglid ka riietuse osas ning nad peavad avalikes kohtades riietuma tagasihoidlikult. Riided peavad olema piisavalt pikad ning katma käsi ja jalgu.

Edetabelis saavutas teise koha Hispaania pealinn Madrid. Linna peamiste vaatamisväärsuste hulka kuuluvad näiteks Prado kunstimuuseum ja ajalooline väljak Plaza Mayor. Madridis on tihe ööelu, kuid paljud naised on öelnud, et tunnevad ennast melu keskel turvaliselt ning julgevad seal ka pimedas üksinda kõndida.

Kõige turvalisemad sihtkohad üksinda reisimiseks

  1. Dubai, Araabia Ühendemiraadid
  2. Madrid, Hispaania
  3. Chiang Mai, Tai
  4. Antalya, Türgi
  5. München, Saksamaa
  6. Barcelona, ​​Hispaania
  7. Medina, Saudi Araabia
  8. Praha, Tšehhi Vabariik
  9. Krakov, Poola
  10. Lissabon, Portugal
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles