ÜLEVAADE Mis üritused sel nädalavahetusel Eestis toimuvad?

Postimees Reis
, reis.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

See nädalavahetus heliseb muusikast – kontserte on igale maitsele. Lisaks on mitmetesse Tallinna muuseumidesse sel pühapäeval tasuta sissepääs, Peipsi ääres saab püüda kala ja sõita kelguga ning üle Eesti võtta osa erinevatest loodusmatkadest. Vaata ürituste nimekiri üle.

Muusika

Sel nädalavahetusel annab Tallinnas kontserdi Kanada-Ameerika rokkbänd Palaye Royale. Esile tasub tõsta ka pühapäeval Alexela kontserdimajas esinevat Ukraina staari, kelleks on Verka Serduchka – esitusele tulevad säravad hitid, naljad ja lõbusad tantsud.

Reede õhtul tuleb Vanemuise sümfooniaorkestri kevadkontserdil esitamisele Pärdi «Orient & Occident» ja «Tabula rasa» ning Mahleri sümfoonia nr. 5 cis-moll. Solistideks on kontserdil Harry Traksmann ja Robert Traksmann viiulitel. Dirigeerib Risto Joost.

Laupäeval saab Pärnus kuulata kontserdisarja «Klassikatähed». Esinevad Mikk Langeproon ja Mirjam Avango – noored muusikud, kes on korduvalt saanud auhinnalisi kohti vabariiklikel ja rahvusvahelistel konkurssidel. Miku esituses kõlavad teosed Bachist kuni Piazzollani, Mirjami esituses kõlavad teosed Schumannist Schubertini.

Viimsi Artiumis saab nädalavahetusel kuulata kontserti «Eesti Sonaat» – esinevad Marcel Johannes Kits ja Sten Heinoja. Sealsamas astub laupäeval koos sümfooniaorkestriga üles nigeeria juurtega briti džäss-soul vokalist Ola Onabulé, kelle õrn ja melanhoolselt igatsev hääl meenutab 60ndate ja 70ndate suurimaid souli ja džässi artiste.

Tõstamaa ja Anija mõisates hakatakse nädalavahetusel tähistama naistepäeva. Sarja «Mõisaromantika» raames toimuvad kontserdid nimega «Barokne akordion».

Sport

Spordirubriik jääb sel korral lühikeseks – toimub Haanja maraton. Võimalik suusatada 43 km või 22 km. Lisaks lastele mõeldud rajapikkused.

Muuseum

Nagu ikka kuu alguses, on sel pühapäeval mitmetesse Tallinnas asuvatesse muuseumidesse tasuta sissepääs. Ida-Virumaal Kohtla-Nõmme alevis saab sel nädalavahetusel näha näitust «Nostalgiline mototehnika ajast aega». Kumu perehommik ootab lapsi koos nende vanematega elava kunsti keskele. Põgusalt tehakse tutvust ühe Kumu uue näitusega ja leitakse üles seal peidus olevad lood, küsimused ja tähendused.

Loodus

Märts on talveunest ärkamise kuu. Kes enne väga loodusesse ei kippunud, võib nüüd julgelt päikest ja linnulaulu nautima minna. Üle Eesti toimub mitmeid loodusmatkasid ja vaatlusretki, näiteks tõuke- ja valguskelgumatkad ning e-fat-rattaretked Taevaskojas.Siis veel naistepäeva eriüritus «Täiskuul tüdrukutega ja laternatega matkama», avastusretk Asustamata saarele ja tõukekelgusõidud Pühajärve jäärajal. Ja neile, kes naudivad tubaseid üritusi, soovitaks minna Tartu Ülikooli botaanikaaeda orhideenäitusele.

Muu

Mustvee vallas toimub nädalavahetusel üritus «Kasepää kala» – kalapüügivõistlused, kelgusõidud ja meelelahutusprogramm garanteeritud. Sarnane üritus toimub samal ajal ka Otepääl ja see kannab nime «Küpsekala».

Kalapidu Pühajärvel.
Kalapidu Pühajärvel. Foto: Visit Estonia

Kolkja külas Peipsi ääres läheb aga mõõduvõtmiseks kelgusõidus – üritus «Kolkja kelk» ja talveprääznik Peipsil ootab kõiki talvefänne lõbutsema. Reede õhtul võiks aga astuda läbi Aparaaditehasest – seal toimub juba kaheksandat korda galeriide öö.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles