UUS TULEVIK Hispaania lennujaamad kaotavad piirangud käsipagasis olevate vedelike suhtes

Mona Lii Konnapere
, koostööpartner
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Lennujaamades kehtivad ranged reeglid muutuvad Hispaanias varsti kergemaks, sest peagi saavad seal reisijad käsipagasisse kaasa võtta üle 100 milliliitri vedelikke, vahendab Euronews

Alates 2024. aastast kaotatakse osades Hispaania lennujaamades vedelikele kehtestatud piirangud. Lisaks paigaldatakse järk-järgult riigi lennujaamadesse uued 3D-röntgenmasinad, mis lubavad reisijatel ka elektroonika käsipagasisse jätta.

Piirangutest vabanemisega välditakse tüütut askeldamist ja turvakontrollis tekkivaid pikki järjekordi. Uued reeglid tähendavad ka seda, et käsipagasis saab kaasa võtta näiteks veinipudeli või oliiviõli.

Esimesed kaks Hispaania lennujaama, kus vedelike ja elektroonika reeglitest loobutakse, on Madridi Barajase lennujaam ja Barcelona El-Prati lennujaam. Samuti on kavas kaotada piirangud Palma de Mallorca lennujaamas alates 2024. aasta lõpust.

Vedelike kandmine käsipagasis on keelatud pärast juhtumit 2006. aastal, kui terroristid kasutasid karastusjoogi pudeleid, et neisse lõhkekehi peita. Lisaks jookidele hõlmab karm piirang ka erinevate pastade, geelide ja kreemide tüüpe.

Uued paigaldatavad 3D-skännerid lahendavad ebamugava probleemi kergelt, sest tipptasemel tehnoloogia näeb kotis olevaid esemeid üksikasjalikult. Samuti suudab masin lõhkeaineid tuvastada, ilma et kotist peaks vedelikke või elektroonikat välja võtma. Osavaid skännereid on katsetatud juba USA-s ja need paigaldatakse peagi ka üle Euroopa paljudesse lennujaamadesse. Suurbritannia valitsus on samuti teatanud, et hakkavad uusi skännereid alates 2024. juunist kasutama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles